Skab en debat og skaf links fra medier og aviser


Hvis du arbejder med søgemaskineoptimering på din hjemmeside, webshop eller blog, ved du at det er links til din hjemmeside, som giver dig de gode placeringer. Jo bedre links, des bedre placeringer kan du som hovedregel forvente. Og jo større tillid kilden som linker til dig har, dets bedre er linket.

Du er sikkert stødt på flere som har sagt  at du skal bare skabe noget godt indhold på din hjemmeside som er værd at dele.  Men hvordan gør man det? Her vil jeg dele hvordan jeg har fået et rigtig godt link fra business.dk.

I sommeren 2011 skrev jeg en artikel hvor jeg spurgte hvorfor Twitter i Danmark ikke har succes. Artiklen blev skrevet på en lille times tid og er i sin oprindelige længde på bare 338 ord.  Jeg delte selvfølgelig artiklen  via min Twitter konto, og ganske kort efter var der en livlig debat i kommentarsporet.

Jeg har ikke lagt nogen SEO strategi for artiklen, for formålet med den var faktisk blot at få Twitter brugerne til tasterne og få dem til at argumentere for hvorfor Twitter er så godt. Men der kommer trods alt en pæn trafik til siden på disse søgninger:

Men hvad har jeg fået ud af artiklen?

    • Artiklen er blevet delt på sociale medier et utal af gange.
    • Kommentarerne har gjort at artiklen i skrivende stund er vokset til næsten 5000 ord.
    • I januar blev artiklen nomineret til en SEMAward i kategorien De bedste artikler om sociale medier. Det gav dels nogle gode links samt noget fornyet interesse for artiklen.
    • I går kom det rigtig gode top link fra en blog under business.dk, som spinner på historien om DBU og deres Twitter forbud.

Hvis jeg skal forsøge at kigge artiklen, så objektivt som muligt på artiklen så har den:

    • Halvprovokerende overskift, som giver (Twitter) brugerne lyst til at læse den (og dele).
    • Opfordring til at brugerne skal kommentere med deres syn på sagen.
    • Det giver bruger skabt indhold, som hjælper med at generere søgeord til hjemmesiden.
    • Hvilket giver en god debat som medier gerne vil linke til.
    • Og endelig har den evergreen værdi, i hvert fald så længe der kan slås tvivl om Twitters succes i Danmark.

Og netop evergreen værdien har gjort at en 10 måneder gammel artikel og debat, har været værd at linke til i en høj aktuel debat.  men 10 måneder er selvfølgelig længe at vente på et link. Der er to ting der kunne have forkortet tiden: Proaktivitet og timing.

Jeg kunne have arbejdet proaktivitet ved at overvåge de danske medier for historier om Twitter, og gjort disse journalisterne opmærksomme på debatten på min side. Det gør jeg med andre emner via Google Alerts. Jeg kunne også have været heldigere med timingen. Var min artikel skrevet for en måned siden, ville timingen, i forhold til DBU historien, have været perfekt.

Det du skal gøre, næste gang du får at vide du skal lave godt indhold er at overveje om du kan bruge debat som en model. Debatten skal ikke handle om dit produkt men noget som komplimenterer det du laver.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke