Matt Cutts, Google: Pas på gæsteblogging i 2014


I går var Matt Cutts, som leder Googles webspam team, ude og sige at man skal passe på gæsteblogging i 2014, hvis man gør det for at skaffe links. Men jeg køber simpelthen ikke den skræmme kampagne. Hvert fald ikke den hele.

Læs hans artikel her http://www.mattcutts.com/blog/guest-blogging/

Der er gæsteblogging og så er der gæsteblogging.

Hvis Matt Cutts ord skulle holde stik, ville det være det samme som at sige, at alle de super gode websites hvis indhold er baseret på gæsteskribenter og forfattere er noget gedigent lort.

Sider som disse amerikanske:

eller sider som disse danske:

Vil det give mening? Nej vel.

Omvendt må jeg også erkende at der findes gæsteblog sider hvis autoritet ikke findes eller er yderst lav. Det er typisk sider hvor du enten gratis eller for få penge kan betale dig fra at få publiceret gæste artikler. Sider hvor indholdet er af lav kvalitet. Parker lige ordet lav kvalitet. Det kommer vi tilbage til.

Du kan nok godt regne ud at Google sidder meget sjældent og finder den slags sider manuelt. Det burde de måske, men det er en anden snak. Google er nød til at finde disse sider algoritmisk. Så hvad skal de lede efter? Yes du har gættet det: Lav kvalitet.

Google har tidligere lavet updates som netop er gået efter sider af lav kvalitet. Det er de updates der blev kaldt for Google Panda. De fandt altså de dårlige sider og straffede dem – men kun dem (Henrik Bondtofte har lavet en komplet forklaring af Google Panda her).

Google har også tidligere lavet updates som er gået efter dårlige links. Det er de updates der blev kaldt for Google Penguin. De fandt altså sider med dårlige links, men straffen gik her til dem der blev linket til (Også her har Henrik Bondtofte været så flink at forklare uddybende om Penguin).

Så Google har altså de her mekanismer i skuffen som sikkert med meget få ændringer kan finde gæsteartikler på dårlige sider og straffe de sider der bliver linket til. Der kunne meget vel komme et nyt klonet dyr fra Google i 2014.

Sådan tror jeg gæsteblogging kan virke i 2014

Hvis du lærer at forstå Panda og Penguin og tænker disse ind i dine gæste indlæg, så er det min vurdering at du allerede er på rette spor. Sørg altså for at gæsteblog-udbyden (altså det website du udgiver dit gæsteblogindlæg hos) har en klar afsender og tydeligt angiver hvem der står bag siden. Du bør i et eller andet omfang også være varsom med om udbyderen  åbenlyst skilter med gæsteblog muligheder.

Derudover bør udbyderen også være aktiv på sociale medier, i særdeleshed Google+. For jeg kunne faktisk godt forestille mig, at Google snart lancerede en eller anden grad af Author Rank indflydelse.

Derfor skal du bede om at få opsat Google AuthorShip hos den du udgiver hos og her er Google+ nøglen.

Google AuthorShip sørger for at koble din person (din profil på Google+) sammen med dine artikler – altså et form for ægthedstegn. Det skal altså ikke bare opsættes på din egen blog, men også på de blogs du gæsteblogger på (hvis ikke udgiveren ved hvordan han gør, så send ham gerne forbi mig til en times rådgivning).

Endelig så skal også selv sørge for at være aktiv på Google+ og helst fagligt aktiv. Så kan Google se der er en sammenhæng mellem det du udgiver på gæsteblogs, og det du udgiver og deltager i på Google+.

Afslutningsvis så husk at varier din linkbuilding og brug så mange forskellige metoder til linkbuilding som muligt. Bruger du kun et par taktikker er du i risikozonen.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke