Case: Berendsen Workwear

International SEO strategi og handlingsplan

berendsen

Berendsen er Danmarks største leverandør af vaskeriservice og udlejning af alle former for arbejdsuniformer, måtter og tekstiler til blandt andet hoteller, restauranter og sundhedssektoren.

Berendsen kontaktede os i efteråret 2016, da de havde brug en international SEO strategi og en konkret handlingsplan for, hvordan de kunne implementere SEO i alle de lande, hvor virksomheden er repræsenteret, for at forbedre Berendsen Workwears synlighed i søgemaskiner som Google og Bing.

En 3 trins arbejdsproces

For at komme frem til den bedst mulige plan for kunden, og samtidig holde en stram styring af processen, delte vi den op i tre trin:

Trin 1:
Bestod af research om virksomhedens tidligere tiltag på området, indsamling af information om markedet og kunderne, samt interview af marketingafdelingerne i de lande, der allerede havde forsøgt sig med en strategi på området.
Vi lavede desuden en analyse på primære engelske søgeord på Berendsens nøgleprodukter indenfor Workwear, og en på sekundære søgeord fra interessante indholdsområder og megatrends i markedet.

Trin 2:
På baggrund af ovenstående research lavede vi i samarbejde med Berendsen en udførlig strategi, der viste de forskellige konkurrenter på Google, samt hvilke SEO muligheder virksomheden skulle benytte sig af i de store søgemaskiner Google og Bing.
Derudover fremlagde vi også en risikoanalyse, og de eventuelle udfordringer virksomheden kunne støde på undervejs, som potentielt kunne påvirke deres placeringer i søgeresultaterne negativt.

Trin 3:
For at gøre strategien handlingsorienteret udarbejdede vi en plan på 55 sider med billeder og illustration, hvor i vi gav konkrete anbefalinger til:

✔  Brug af søgeordsanalysen og udvælgelse af søgeord
✔  Implementering onpage SEO
✔ Offpage SEO og linkbuilding muligheder
✔  Hvordan Berendsen skulle måle på SEO performance

 

Kvalitetssikring af processen

Strategi og handlingsplan blev overleveret på et møde i januar 2017, hvor vi gennemgik planen sammen med Berendsen, og sikrede os, at vi havde klædt dem ordentlig på til at gå i gang med det omfattende arbejde.

Som kvalitetssikring har vi aftalt at lave en opfølgning med Berendsen, når der er gået 6 måneder fra igangsættelse af handlingsplanen. På den måde sikrer alle parter sig, at arbejdet udføres som planlagt.

 

“Vi henvendte os til Skjoldby & Co, da vi manglede en overordnet international strategi for Berendsen Workwears SEO aktiviteter. En gennemarbejdet strategi med en tilhørende handlingsplan, som kunne skabe mærkbare resultater, men som også var så konkret og velbeskrevet, at den kunne bruges i alle vores landekontorer uanset deres niveau.” Nikolaj S. Millers /Marketing & Business Development Director, Berendsen

”Vi er meget tilfredse med Skjoldby & Co, som har leveret et virkelig professionelt stykke arbejde, som alle har kunne tage og bruge aktivt fra dag ét. Strategien og handlingsplanen er blevet obligatorisk læsning i vores marketingafdelinger.” Anna-Sofie Plougmand /Marketing & Business Development Manager, Berendsen

 

Har din virksomhed også brug for hjælp med at få lagt en solid SEO strategi?

Udfyld formularen herunder, og lad os komme i gang med et udbytterigt samarbejde: