Case: Visit Roskilde – RO:KOST Madfestival

Fra traditionel til online markedsføring
(med markante resultater)

I efteråret 2018 afholdt Visit Roskilde madfestivalen RO:KOST for femte år i træk.

Men, for første gang allierede organisationen sig med en ekstern samarbejdspartner, Skjoldy & Co, som skulle hjælpe med at udvikle og eksekvere en online markedsføring-kampagne af festivalen. Det viste sig at være en god investering.

KONCEPT OG MARKED
Konceptet til festivalen er enkelt: På alle RO:KOST restauranter(10 lokale restauranter) kan du hver aften i uge 41 få en 2-retters menu med min. fem lokalt producerede fødevarer til kr. 250.

Målgruppen for madfestivalen er bred og består i princippet alle mænd og kvinder, 18+, bosiddende i Roskilde og omegn. Dog har kvinder på 40-60 år haft et særligt fokus.

 

MÅL FOR KAMPAGNEN:
Øget kendskab og billetsalg

Fra primært at have brugt de mere traditionelle markedsføringskanaler som avisannoncer og plakater i byen, var Visit Roskilde klar til, for alvor, at investere online markedføring i forbindelse med festivalens femte afholdelse.

Visit Roskildes interesse var, sammen med de lokale råvareproducenter og restauranter, at skabe et øget kendskab til festivalen – og i den forbindelse branding af råvareproducenterne og restauranterne.

Derudover at skabe et øget billetsalg og deraf mersalg og meromsætning.

Sammen valgte Visit Roskilde og Skjoldby & Co at anvende Facebook som kommunikationskanal til den brede målgruppe – med forhåbning (KPI) om at øge billetsalget fra 2400 i 2017 til 2900 i 2018 (med samme budget).

 


FOKUS PÅ ENGAGEMENT VIA VIDEO:
Da spørgsmålet kom til hvilket indhold vi skulle producere til Facebook, fik vi talt os ind på video som det bærende element i kampagnen. Nærmere betegnet et fokus på præsentationsvideoer med de 10 restauranter. Low budget iPhone video, men fin kvalitet,  god lyd, levende og autentisk.

De autentiske videoannoncer engagerede løbende brugerne til at tag’e venner, kollegaer og familie i opslagene, samt man kunne afgive begivenhedssvar i annoncen.

Det vil sige, at deltagerantallet og antal “interesserede” til eventet, voksede kontinuerligt op til selve eventet, hvor vi lavede re-target annoncer med link til billetsalg.

På den måde fik vi en masse begivenhedssvar, fik den organiske trafik til at rulle, samt opbyggede re-targeting målgrupper.

De viste sig at være en god investering at lade restauranterne selv tale direkte til deres potentielle publikum. At give dem et menneskeligt ansigt, i stedet for Visit Roskilde som en abstrakt afsender.

 

Markante resultater

Sammenligner man resultaterne af kampagnen med resultaterne fra året før, viser det sig at der kom en markant fremgang ud af Visit Roskildes samarbejde med Skjoldby & Co – og altså ivestering i online markedsføring.

Med samme budget som året før, lykkedes det os sammen at opnå følgende resultater:

 

 

 

Projektleder for RO:KOST Madfestival udtaler:

” Den digitale satsning og investering i samarbejdet med Skjoldby & Co er gået over forventning og har båret frugt.
Helt konkret har det skabt et mersalg på 700 billetter, sammenlignet med året før! Til stor glæde for restauranter og madproducenter.
Vi har oplevet en solid strategisk rådgivning og sparring, samt efterfølgende udførelse.

Undervejs har vi haft glæde af en konstruktiv ping pong i dialogen.

LOUISE FABER
Projektleder RO:KOST Madfestival og turismekoordinator

Stændertorvet 2, 2. sal, 4000 Roskilde
Mobil: +45 53 44 01 14

 

 

 

 

[/one_third_last]

Skal din online marketing også være en indbringende forretning?

Så udfyld formularen herunder, og lad os hjælpe dig med den:

 

  • Tallet 280.000 er et cirka-tal, et estimat, der er regnet ud fra det faktuelle mersalg af billetter (700 x 250 = 175.000) samt en forventning om at hver deltager i gennemsnit har brugt 150 kr. på drikkevarer i forbindelse med restaurantbesøget.