Gør din webshop klar til jul

Allerede i de sene sommermåneder skal du begynde at tilrettelægge jule-markedsføringen af din webshop.

En tidlig og målrettet forberedelse kan være afgørende for hvor godt et julesalg du får i år, og med den rette indsats kan du nemt øge din omsætning væsentlig fra tidligere års julehandel.

Der er masser af gode råd online til hvordan du kan optimere din kundeservice, gøre din webshop mere julelækker, og sikre dig de allersidste julehandler inden det er for sent. Men de tiltag der kan skabe en væsentlig stigning i dit julesalg, kræver god forberedelse og en strategisk arbejdsindsats. En konkret plan med løbende indsatser i månederne op til julehandlen, kan gøre en verden til forskel for det udbytte din webshop får ud af julehandlen.

 

Omsætningen ved Black Friday og julehandlen steg markant sidste år, især online betalinger med MobilePay fik en enorm stigning (kilde FDIH)

 

Skal vi hjælpe dig med din jule-markedsføring? Så udfyld formularen i bunden af denne side, eller send os en mail på hej@skjoldby.com

Forbered dit julesalg med disse tiltag:

1. Øg indsatsen på indsamling af tilmeldinger til dit nyhedsbrev

Din nyhedsbreve er en af de mest effektive midler til at øge dit julesalg, og samtidigt en af de mest omkostningslave.Du kan med fordel øge din strøm af nyhedsbreve op til Black Friday og jul væsentligt. Helt op til et nyhedsbrev om dagen kan anbefales – er du bange for at for mange hopper af på grund af dette, kan du vælge at lave en”juleliste”, som modtagerne kan afmelde sig, uden at de afmelder sig dit almindelige nyhedsbrev.

Dette skal du gå i gang med nu, for at øge volumen på din mailliste:

 • Opsæt en Facebook lead ad kampagne til indsamling af nyhedsbrevstilmeldinger – dette er den absolut mest effektive måde at øge antallet af tilmeldte på din mailliste hurtigt.
 • Få en slide-in eller en pop up på dit website, hvis du ikke allerede har det – tilbyd gerne en rabatkode i bytte for en tilmelding.
 • Gå eventuelt allerede nu i gang med at arbejde på et automatiseret forløb, der kan køre af sig selv, mens du har travlt med at besvare kundehenvendelser og pakke juleordrer i november og december.

 

2. Optimer dine online annoncekampagner

Udover at du skal have opsat en lead ad kampagne på Facebook, til indsamling af tilmeldinger på dit nyhedsbrev, så skal du også nu begynde at planlægge en strategi for det forløb, der skal være i din online annoncering i ugerne op til og under Black Friday og julehandlen.

Du skal allerede nu planlægge at:

 • Få opsat Google Shopping nu, hvis du ikke allerede har det.
 • Få opsat remarketing jule-kampagner på Facebook og Google
 • Skabe specifikt annonceindhold til dine Black Friday- og jule-kampagner (tekst, billede og evt. video) i Adwords og på Facebook.
 • Øge buddene på alle dine online kampagner omkring d. 1. november – konkurrencen er hård i julemånederne, og annoncebudgettet er afgørende for om det er dine eller konkurrentens annoncer, der bliver vist.

 

3. Skab indhold på din webshop målrettet jul og Black Friday

Søgemaskineoptimering er en langvarig proces, så du kan ikke starte for tidligt med at få skabt det indhold, du skal findes på i Google, der omhandler dit Black Friday- og jule-salg. Samtidigt vil både kunder og potentielle kunder lægge vægt på, om de nemt kan finde oplysninger om dit Black Friday sale og dine betingelser om julehandel på dit website.

Derfor skal du så hurtigt som muligt:

 • Oprette en landingsside omhandlende dit Black Friday salg; Beskriv dine rabatter, hvilke produktområder der bliver sat ned, hvornår du går i gang, bytteregler etc.
 • Oprette en landingsside der beskriver betingelserne for dit julesalg – hvor længe kan man bytte, hvor sent kan man bytte, kan man selv downloade gavekort (helt til d. 24.?), pakker du ind… osv. osv.
 • Lav specifikke julekategorier med fx “julegaver til hende”, “julegaver til mor”, “Julegaver under 100 kr”, og optimer dem i forhold til Google (du kan med fordel også bruge disse landingssider i din online annoncering i juleperioden).
 • Du kan også (i oktober) opdatere dine metabeskrivelser med dine byttepolitik op til jul, fx “Julegaver byttes helt til d. 1. februar 20xx” – husk dog at rette dem tilbage efter jul.

 

Julen er den vigtigste sæson for stort set alle webshops, derfor skal alle kræfter lægges i, når din jule-markedsføring skal planlægges og afvikles, men uden den rette viden kan man nemt komme til at miste salg.

Har du brug for hjælp til din online annoncering, opsætning og skrivning af dine nyhedsbreve eller til at skabe indholdet til dine landingssider?

Skriv til os her – så vender vi tilbage i løbet af få dage… Men vent ikke for længe, julen er tættere på end du tror 😉