Leadgenerering

Glem kold kanvas – lad kunderne komme til til dig

Vi bliver ind imellem spurgt, om ikke vi har sælgere ansat hos Skjoldby & Co?

Vores svar til det er: “Vi har Google, Mailchimp, Facebook og LinkedIn – verdens bedste sælgere. De laver nemlig ikke kold kanvas. De laver alt fra lunken til brandvarm kanvas.

Mange virksomheder sværger stadig til at lave telefonopringninger til potentielle kunder, når der skal genereres nye leads. Den såkaldte kolde kanvas. Enhver der har prøvet det, ved at det er en hård tjans, og man skal være lavet af et lidt specielt stof, hvis man ikke bliver bare lidt påvirket af at få den ene efter den anden afvisning, som man typisk får ved den disciplin.

Men det er kun én ulempe ved kold kanvas. Der er 2 andre ulemper:

  • Det er kolde leads (deraf navnet) – det vil sige, at modtagerne af dine opkald på ingen måde er indstillet på at købe den vare eller ydelse,  du gerne vil sælge dem. Ihvertfald ikke endnu.
  • Kold kanvas bliver sværere og sværere. Tiden er en anden. Digitaliseringen gør, at virksomhederne nemt finder nye leverandører. Samtidig skal alle arbejde mere effektivt – de har derfor oftest ikke tid til at blive forstyrret af uplanlagte telefonopkald.

 

Leadgenerering for B2B virksomheder

Det føles naturligvis mere trygt, at gøre som man plejer, og har din virksomhed benyttet kold kanvas til leadgenerering altid, kan det være skræmmende at kaste sig ud i en helt ny måde at gøre tingene på. Og for en traditionel virksomhed, kan det desuden virke temmelig poppet, at skulle benytte fx online annoncer på sociale medier og nyhedsbreve til at skaffe nye kunder.

Mange, især B2B, virksomheder mener slet ikke at leadgenerering, via online markedsføring, virker for dem.

Men med en ordentlig gennemarbejdet markeds- og konkurrentanalyse, kan SEO, email marketing og online annoncer blive de parametre der gør, at din virksomhed kommer stærkt fra start, når du kaster dig ud i at bruge de oplagte muligheder online markedsføring giver. Og det virker! Og det virker højst sandsynligt langt bedre, end kold kanvas gør for din virksomhed.

Hvilke af metoderne du skal bruge til at markedsføre din virksomhed, og dermed til at skaffe nye varme leads, kommer helt an på din forretning og dit marked. Det vil et grundigt for- og analyseringsarbejde klarlægge.

 

Hvorfor skal du bruge online leadgenerering

Når potentielle kunder kontakter dig, fordi de har fundet dit website på Google, har set en online annonce for din virksomhed, eller har modtaget et nyhedsbrev, med aktuelt indhold, fra dig – så er de ikke kolde leads, så er de som minimum lunkne leads. Det vil sige, at de allerede har en interesse i det du sælger, i en eller anden grad.

Det betyder med andre ord, at du med online leadgenerering er væsentlig tættere på salget, end du nogensinde bliver med kold kanvas.

Når vi laver en strategi for online generering i samarbejde med vores kunder, er der følgende muligheder, vi kan tage i brug. Oftest bliver det en kombination af flere, men nogle gange starter vi ud ét sted, hvis der er overvejende sandsynlighed for succes via denne kanal, eller hvis kundens budget er begrænset:

  • SEO af virksomhedens website
  • Google Adwords
  • Facebook Lead annoncer
  • LinkedIn Lead annoncer
  • Email Marketing

 

Er du klar til at gå fra kold kanvas til varm kanvas?

Så udfyld formularen herunder, og lad os tale om dine muligheder for online leadgenerering hurtigst muligt: