Onpage SEO analyse og teknisk SEO analyse

Du vil gerne selv arbejde med søgemaskineoptimering på din hjemmeside. Du elsker du at nørde med den. Men du mangler måske indsigt i, hvad du skal optimere på, hvor du misser potentialer. Måske ved du allerede at noget er galt, men ikke hvad der er galt. Det kan også være, at du har tabt nogle vigtige placeringer, som du har ambitioner med at genopnå.

Med en onpage og en teknisk SEO-analyse gennemgår vi dit website eller din webshop for SEO-fejl, mangler og uhensigtsmæssigheder, der kan holde dig tilbage i søgemaskinerne. 

SEO analyse

Hvad er forskellen på en onpage analyse og en teknisk analyse?

I en onpage SEO-analyse kigger vi på de redaktionelle elementer af dit website. Det kan være indhold der skal optimeres eller nyt indhold der skal produceres. I den tekniske SEO-analyse kigger vi på de elementer der ligger bagved. Her kigger vi efter tekniske fejl og problemer, som crawlerne kan have med dit website.

 

5 ting vi ofte finder i vores tekniske SEO analyser

#1. Forkert implementering af https/SSL

Siden 2016 år har Google gjort meget for, at få website ejere til at installere https/SSL. Seneste tiltag fra 2018 er, at sider uden SSL markeres som “Ikke sikker” i den mest brugte browser Chrome. Disse implementeringer kan være fejlbehæftet og dermed gøre mere skade en gavn. Problemerne kan være lige fra forkerte eller manglende redirects til insecure og mixed content.

#2. Forkerte eller manglende redirects

Når varer og serviceydelser udgår eller hvis du skifter website platform og får ny URL struktur, vil du gerne sørge for folk ikke lander på 404-fejlsider. Her skal du redirecte dem over på andre URL’er. Hvis du blot tjekker dine redirects i browseren, kan du ikke umiddelbart se, om det er den rigtige redirect type. Bruger du ikke 301 redirects, vil den gamle URL’s værdi ikke blive overført til den nye.

#3. Redirect kæder

I vores SEO analyser finder vi ofte kæder af 301 redirects. Ved hver redirect mistes lidt linkjuice. For at overføre mest mulig linkjuice over til de sider du linker til, skal du altid linke direkte til slut URL’en uden

#4. Manglende brug af microdata

Microdata på dit website giver søgemaskinerne nogle ekstra oplysninger om indholdet på website. For eksempel vil det være en god idé at fortælle Google, hvad din adresse er eller prisen på dit produkt/ydelse. Det kan du gøre med mikrodata. Du kan også begynde at indsamle anmeldelser for dit produkt eller din ydelse. Udgiver du dem på dine sider og kan du fortælle Google, at det er en anmeldelse af dit produkt. Det giver dig mulighed for at få vist stjerner ud for dit søgeresultat i Google.

#5. Problemer med duplicate content

Duplicate content opstår ofte på grund af filtrerede navigationer eller søgninger på siden. Dermed er det samme indhold listet på forskellige måder. Det kan bl.a. gøre søgemaskinerne forvirrede og resultere i, at de ikke kan finde ud af, hvilken side de skal rangere i søgemaskinerne.

 

4 almindelige fund i vores onpage SEO analyser

#1. Ikke optimerede sidetitler

Sidetitlen er det vigtigste sted, du kan optimere på dit website. Dels er sidetitlen den største onpage rangeringsfaktor, og dels er det den, som dine kunder ser i søgeresultatet i Google. Den skal indeholde sidens vigtigste søgeord og i øvrigt være skrevet på en måde, så den tiltrækker øjet og i sidste ende et klik.

#2. Manglende indhold

Det er vigtigt, at du har det indhold som dine potentielle kunder leder efter. På et søgemaskineoptimeret website udarbejder du dit indhold ud fra en søgeordsanalyse. Dermed ved du med stor sikkerhed, at du skriver indhold som brugere – dine potentielle kunder – er interesseret i og søger efter. Vi identificerer, hvis der er områder eller emner, du mangler.

#3. Tynde sider og tyndt indhold.

Tynde sider er decideret dødvægt for dit website. De typiske tynde sider vi finder er for eksempel kategori-og tag-sider i WordPress, filtrerede kategorisider i webshops, søgeresultater fra websitets interne søgemaskine og boilerplate indhold. Disse sider bør enten fjernes fra websitet eller sættes noindex på.

Det kan også være, at disse sider rent faktisk har en berettigelse på dit website og dermed skal optimeres med mere indhold.

#4. Brudte links

Linker du til sider (både interne og eksterne) eller produkter, som ikke længere eksisterer, kan Google opfatte dit website som et dårligt website. Disse links skal enten fjernes eller linke over til andre sider.

Onpage SEO analysen og den tekniske SEO analyse, er en del af vores SEO Target Plan, som giver dig en SEO strategi og handlingsplan – samt prognoser for, hvad du potentielt kan opnå med SEO.

 

Læs mere om SEO Target Plan her