AuthorShip og AuthorRank

Forskellen mellem AuthorShip og Author Rank

AuthorShip og AuthorRank

Med AuthorShip tager du ejerskab over det du udgiver så du kan begynde at opbygge din AuthorRank.

Google Author Rank spås af mange til at være det næste store inden for søgemaskineoptimering. Hvornår det kommer vides endnu ikke, men der har været nogle indikationer fra Google om at det er på trapperne. Derfor er der rigtig mange som er interesseret i at opbygge deres Author Rank allerede nu.

En af værktøjerne til at opbygge Google Author Rank hedder AuthorShip. Af en eller anden årsag er der mange som blander de to ting sammen, så her vil jeg beskrive forskellen mellem AuthorShip og Author Rank.

 

UPDATE August 2014: Google har pr. 28/8-2014 aflivet AuthorShip projektet. Læs mere på Google+ og SearchEngineLand. Om Author Rank projektet stadig kører bag kulissen er der delte meninger om. 

Kendte misforståelser mellem AuthorShip og Author Rank

Du skal være opmærksom på at du kan ikke implementere Author Rank. Author Rank er en algoritme som formodes at bestemmes af mange sociale faktorer som likes, delinger, forbindelser og meget andet. Alt det er du selvfølgelig ikke helt selv herre over, men du kan forsøge at påvirke disse faktorer ved at udgive og være til stede. Min konkollega Henrik Bondtofte har skrevet en rigtig god artikel om Author Rank, hvor han bl.a. kommer ind på hvilke faktorer der forventes at beregne Author Rank.

Det du kan (og bør) implementere er Google AuthorShip. Google AuthorShip er nemlig værktøjet som kæder din person sammen med de ting du udgiver: Artikler, videoer, slides, podcasts og i fremtiden garanteret også billeder.

AuthorShip opsætter du dels ved at indsætte en lille stump kode på de sider hvor du har udgivet et eller andet, samtidig med du linker dem sammen med din Google+ profil. Hvordan du gør det rent praktisk har Mikkel Kongsfelt lavet en god video om.

Er din hjemmeside lavet i WordPress, så kan jeg anbefale dig at bruge plugin’et WordPress SEO til implementeringen på hjemmesiden.

Når du har implementeret AuthorShip vil du få mulighed for at få vist AuthorShip snippet i Googles søgeresultat. På AuthorShip snippet vises dit profil billede, dit navn og hvor mange som følger dig. Det ser f.eks. således ud:

Authorship snippet

Authorship snippet viser profilbillede i søgeresultatet – det øger synligheden og klikraten (CTR) væsentligt.

Og her kommer så endnu en misforståelse: AuthorShip og AuthorShip snippet er ikke de samme ting. Selvom du har opsat AuthorShip korrekt er der ingen garanti for at du får vist AuthorShip snippet. Det er Google alene der bestemmer hvornår det er dit billede de vil vise.

Det skal du ikke bekymre dig om. Så længe du har opsat AuthorShip korrekt, så ved Google hvad der er dit indhold og du er klar til at opbygge Author Rank.

 

Skal du være på Google+

Som du måske kan se er Google+ det centrale knudepunkter i alt det her. Så hvis du vil have Google AuthorShip og Author Rank, og gerne vil fremstå som specialist, så er Google+ pt. et must.

Lad være med at set det som at Google+ bliver trukket ned over dig. Google er en søgemaskine og grunden til de har udkonkurreret søgemaskiner som Altavista, Yahoo og Bing er fordi de har leveret de mest præcise resultater, til trods for at resultaterne har været ret nemme at manipulere med via linkbuilding. Det er den manipulation Google gerne vil til livs ved at vægte andre og mere troværdige faktorer i deres algoritmer.

Når det er sagt, mener jeg ikke Google kan nøjes med at bruge deres eget sociale medie som knudepunkt. Det vil gøre Author Rank for utroværdigt. Derfor tror jeg de vil benytte sig af andre centrale knudepunkter med tiden. Men det er helt anden snak.

8 kommentarer til “Forskellen mellem AuthorShip og Author Rank”

  • Lars Skjoldby

   Det vil jeg blive meget glad for, Casper. 1000 tak for det. 😀

   Som du helt korrekt skriver, kan man nemlig teste sin opsætning hos Google. Igen vil jeg dog lige understrege at selvom testværktøjet viser dig profilbilledet er det ikke en garanti for at du får profilbillede vist i det rigtige søgeresultat.

   Svar
 1. Jesper Jacobsen

  Fin artikel som forklarer det rigtig godt.
  Men når du nu får en ledig stund kunne jeg meget godt tænke mig at læse en artikel om authorship, authorrank og webshops 🙂

  Hvad synes du en webshop præcis gøre for at opnå Author Rank ?

  Vi kan jo ikke smide authorship på hverken vores karegorisider eller varekort da det vil virke forkert. En forbruger der ønsker at KØBE et TV klikker jo ikke på noget der ligner en blog (grundet personbillede).
  Så hvad gør vi, er det kun til blog’ der kan bruges Author ship ???

  Svar
  • Lars Skjoldby

   Tak Jesper. Interessante spørgsmål som fortjener en artikel for sig selv. Men vil lige give et kort svar:

   Nogle mener at AuthorShip sagtens kan lægges på en webshop. Det mener jeg er malplaceret – men dilemmaet er at konkurrenten gør det og opnår højere CTR i Google.

   Hvorfor malplaceret? Jo, AuthorShip og Author Rank er for individdet og som almindelig webshop giver det ikke meget mening at gå efter det. Men webshop ejeren kan jo sagtens være specialist inden for området. Det bør han blogge om – ved siden af webshoppen, hvis han vil fremstå som specialist.

   Hvis webshoppen skal gå efter noget må det være PublisherRank.

   Svar
   • Jesper Jacobsen

    Mange tak Lars
    Skulle du få tid til en artikel vil jeg se frem til den.
    I tidernes morgen troede jeg vi webshop kunne bruge vores Author Ship til at verificerer at vi var ejeren af f.eks varetekster. Dette var vigtigt da affilate site, brugte vores tekster og da de havde større Pagerank end min ny startet webshop troede Google de var ophavsmand og jeg var DC. Nu får affilate ikke det hele af mine tekster, og jeg gør ikke brug af Authorship grundet personbilledet.
    Skulle du kende til et ninja-trick eller have en mening om hvad vi webshop bør gøre i fremtiden, vil jeg glæde mig til at læse dette, for det er som alle SEO eksperter skriver blog på atter blog om hvordan individer bør gøre?

    Svar
 2. Anders Eiler

  Rigtig fin artikel, jeg er meget enig i det du skriver. Author Rank er også en af årsagerne bag, at jeg begyndte at rode med min egen blog. Folk som du og Blom er både bedre og mere engagerede i det end jeg, men jeg tænker at det sjældent er dumt at hjælpe Google lidt på vej med at vide, hvem man er 🙂

  Svar
  • Lars Skjoldby

   1000 tak Anders. Det vi skal have i mente er at folk i online marketing branchen jo alt andet lige skal lægge en større indsats i at blive en autoritet (og skabe Author Rank) end mange andre brancher. Konkurrencen er simpelthen større her og vi skal derfor engagere os mere end andre.

   Dermed ikke sagt at det er blevet nemmere at blive specialist eller ekspert. Det kræver stadig en stor indsats, men fordi så få gør det er der bestemt mange muligheder.

   Svar

Kom og vær med. Skriv en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *