Case: Øg (eller tab) 34% af din organiske trafik på kun 5 minutter

Mit navn er Jens Jakob. Jeg ejer RunRepeat.com, som er en platform, der samler anmeldelser af løbesko. Siden har mere end 300.000 besøg i måneden.

Jeg går op i at RunRepeat.com er korrekt opbygget og at tingene ser ordentlige ud. Jeg tester meget, hvad der virker.

Det er mit indtryk at SEO gøres mere kompliceret, end hvad nødvendigt er. Du kan skrue på tusindevis af parametre. At kende til disse er ikke nogen større udfordring. Tjek blot denne liste fra Backlinko eller tjek dette billede fra Search Metrics. Udfordringen er at vide hvilke få parametre, som virkelig kan gøre en forskel.

 

Hvad er sidetitlen?

Kort forklaret, så er sidetitlen, den titel (blå skrift) du ser i Google’s søgeresultat. Du kan se den på nedenstående billede, eller lære mere om den her.

Side titel eksempel fra Google

 

Hvilken titel performer bedst?

Jeg opstillede to typer af titler, som du ser herunder:

 1. Adidas Supernova Glide Boost 7 – Reviews by 86 Runners & Experts
 2. Adidas Supernova Glide Boost 7 – Check All 86 Reviews Now!

 

Testen blev lavet på 400 forskellige sider, som alle sammen følger samme skabelon, hvor kun produktnavnet og antal af anmeldelser varierer fra løbesko til løbesko. På den måde er testen ekstremt signifikant med 2,8 millioner eksponeringer og mere end 150.000 kliks.

Du ser udviklingen på billedet nedenfor, hvor ændringen fra den ”gode” variant til den ”dårlige” variant blev implementeret 13. juni.

CTR statistk

 

Sammenlignes to perioder; en inden og en efter, ser CTR således ud:

Side titel CTR sammenligning

 

Hvilken tror du performede bedst?

Jeg kan afsløre at den ene performer 34% bedre end den anden… 34%!

Tænk at du kan øge din trafik med 34% ved så simpel en ændring.

Skeptikere vil kommentere at den lavere CTR kan skyldes forringede placeringer i SERP. Lad os se på billedet nedenfor som viser RunRepeat.com’s gennemsnitlige placering før og efter ændringen.

Placeringer i Google

 

Ingen ændring. Samme placeringer. Derudover er meta-beskrivelser og andre ting ikke ændret i perioden. Det er altså alene valget mellem:

 1. … – Reviews by 86 Runners & Experts
 2. … – Check All 86 Reviews Now!

 

Hvad søger RunRepeat’s besøgende at få svar på?

Når du skal bestemme, hvad der skal stå i din sidetitel (og meta beskrivelse, som jeg selv overhovedet ikke har beskræftiget mig med endnu), skal du kraftigt overveje hvad folk søger på for at finde de svar du har på din side.

På RunRepeat.com samler vi anmeldelser af løbesko. Vi hjælper løbere med at finde ud af hvordan forskellige løbesko performer på rankingslister, og hvad brugere og eksperter synes om forskellige løbesko.

 

Resultatet…

Vinderen er… til min store overraskelse, titel nummer et. Altså gør den at 34% flere klikker sig ind på RunRepeat.com. Med 300.000 besøg i måneden gør det en stor forskel for os at have den rette sidetitel. Det var titel et, jeg oprindeligt havde, inden jeg skiftede til titel to, som desværre har vist sig at performe væsentligt dårligere. At jeg ramte forkert er underordnet. Det gør jeg ofte 🙂

Tilbage til min pointe.

Det behøver ikke være kompliceret før der er store gevinster at hente.

Måske du skulle teste dine forskellige sidetitler?

Lad mig høre dine kommentarer til artiklen. Har du selv testet sidetitler og har du overraskende resultater?

 

22 kommentarer til “Case: Øg (eller tab) 34% af din organiske trafik på kun 5 minutter”

 1. Tobias Bay

  Hej Jens Jakob

  Tak for en spændende case.

  Har du bemærket, at du i Searchmetrics har en fremgang på mere end 100% i midten af juni? Måske er du blevet synlig på flere søgninger, hvor din CTR så er lavere end på de hidtige søgninger? Nu kommer du ikke ind på udviklingen af eksponeringer i den pågældende periode, hvordan ser den ud?

  Jeg må indrømme, at jeg er noget skeptisk overfor resultatet. Jeg laver selv løbende test af titler, men har aldrig været i nærheden af så stor fremgang/tilbagegang.

  Hvis jeg var dig, ville jeg nok køre testen igen, nu hvor du (ifølge Searchmetrics) er inde i en lidt mere stabil periode.

  I øvrigt et hjernedødt fedt site du har fået bygget…

  mvh. Tobias

  Svar
  • Jens Jakob Andersen

   Spændende input Tobias, og tak for rosen af siden.

   Jeg benytter ikke Searchmetrics, men de +100% du nævner i eksponeringer er ikke at se i Webmaster tools i hvert fald. Der er en stigning i eksponeringer på omkring 10%, hvilket er helt normalt for mit site med den vækst den oplever. Altså intet unormalt jf. WT. Hvis vi ser på perioden 12. maj til 9. august (3 måneder – mere data har jeg ikke), har der været 13 tilfælde (1x per uge), hvor trafikken er steget med 10% eller mere over 1-3 dage, og i de perioder er CTR uændret.

   Da der var tale om et fald i trafikken for mig, kan jeg garantere dig at jeg tester igen 🙂 Jeg har netop ændret titlen til den oprindelige og venter med spænding på resultatet). Da ændringen tager tid i SERP + WT er et par dage forsinkede med data, så har det først næste uge.

   Skarpt input Tobias! Du må være guld værd hvorend du arbejder 🙂

   Svar
   • Tobias Bay

    Ja, det er ikke altid at udviklingen i Searchmetrics og WT følges ad, men når Searchmetrics siger plus på mere end 100%, så plejer der at være sket et eller andet. Det kræver nok lidt mere dydbegående analyse for at finde ud af hvad.

    Jeg ser med spænding frem til en update fra dig. Du skulle jo gerne opleve en stigning på over 50% for at nå frem til udgangspunktet. Jeg forbeholder mig retten til fortsat at være skeptisk.

    God vind med projektet 🙂

    Svar
    • Jens Jakob Andersen

     Jeg går ud fra du mener 34%. De 34% er hvor meget den tidligere version performer bedre end den nuværende version. Havde det været omvendt, havde du haft ret i at jeg ville forvente +50% CTR over den næste periode.

     I øvrigt burde mit samlede antal daglige besøg ikke være faldet hvis Searchmetrics har ret. Med +100% eksponeringer, som værktøjet foreslår dig, ville et fald på 25% i CTR (=34% stigning) ikke forårsage mindre trafik.

     Endnu en gang tak for input.

     Svar
     • Tobias Bay

      Undskyld, jeg forstod det som et fald på 34% – jeg skulle lige have læst teksten en ekstra gang.

      Oplevede du ligefrem et synligt fald på Google/Organic trafik? For så skal jeg da til at finde et andet værktøj end Searchmetrics.

 2. Heine Aaen Hansen

  Interessant case. Jeg var sikker på at eksempel 2 ville vinde 🙂

  Jens Jakob, vil du fortælle hvordan du lavede testen sådan rent praktisk? Jeg er med på at splitteste indhold på websites, men hvordan gjorde du det med sidetitler?

  Svar
  • Lars Skjoldby

   Hej Heine
   Den kan jeg lige svare på. De er kørt på to forskellige perioder. Det vil sige, en periode med én titel og næste periode med en anden titel. Det interessante her er, at de gennemsnitslige placeringer har været de samme i de to perioder.

   Lars Skjoldby

   Svar
   • Jens Jakob Andersen

    Yes. To forskellige perioder. Nu bliver jeg lidt dobbeltmoralsk: normalvis er det forkert at split-teste to forskellige perioder og det kan i mange tilfælde ikke bruges til noget, da utallige andre parametre kan have indflydelse. Derfor er A/B split-tests vejen frem.

    Desværre kender jeg ikke til at man kan A/B teste forskellige titler, og i dette tilfælde er forskellen så ekstrem samtidigt med at andre parametre (CTR) er uændrede. Havde forskellen kun været 5 eller 10% havde jeg ikke publiseret resultatet.

    Svar
 3. Jens Jakob Andersen

  Ja, der er tale om et fald i organisk trafik, ellers ville jeg have et forklaringsproblem 🙂

  Svar
  • Tobias Bay

   Nej, du ville ikke have et forklaringsproblem i min verden. Du ville sagtens kunne have en lille fremgang, da du har fået flere eksponeringer i SERP, så mange, at det opvejer tilbagegangen i CTR. Men Searchmetrics er åbenbart ikke helt pålidelige i denne sammenhæng.

   Jeg gad vide hvilke parametre Searchmetrics måler din fremgang på – måske der er en Searchmetrics ekspert som læser denne kommentar?

   Svar
 4. Bo Lyhne

  Fantastisk case og rigtig godt eksempel på, at det ikke altid behøver at være så kompliceret, som det ser ud. Jeg havde dog faktisk troet, at det var titel 2, der havde fået flest clicks, så det gør jo kun det hele mere relevant. Har du prøvet med andre lignende titler, eller i andre perioder?

  Svar
 5. Jens Jakob Andersen

  Tak Bo. Dette har været den første faktisk, men efter resultatet er der vist ingen tvivl om at det er noget jeg skal lege meget mere med.

  Svar
 6. Philip Mahler

  Jeg elsker dine cases JJ.

  Havde spået “Reviews by 86 Runners & Experts” af 4 grunde:

  1. Den fylder mere i SERPs
  2. Du kvantificerer hvem der anmelder (eksperter OG almindelige mennesker)
  3. Den virker mindre spammy uden CTA (IMO).
  4. Psykologisk virker nr. 2 som meget arbejde ved at skulle checke alle 86 reviews igennem

  Svar
  • Jens Jakob Andersen

   Helt enig i 1,2,3 og 4, selvom jeg på forhånd gættede på den forkerte 🙂
   Særligt sidstnævnte tænkte jeg meget på. Når jeg hører det forestiller jeg mig ikke at siden præsenterer noget overblik, men at der bare er en lang smøre af anmeldelser.

   Svar
 7. Benny Christen Grandahl

  Vel egentlig logisk nok at den titel, der inkluderer målgruppen vinder. Det bekræfter jo folk i, at de kommer det rigtige sted hen for dem – ja, hvis de tilhører målgruppen selvfølgelig 🙂

  Svar
  • Jens Jakob Andersen

   Benny, det er jeg også enig i EFTER at have set resultatet 🙂
   Men jeg skal gerne være den første til at indrømme at jeg troede 2’ern var bedst fordi der var mere CTA i.

   Svar
 8. Emil Blücher

  Fedt blogindlæg! Da vi diskuterede ovenstående to titles, og muligheden for at splitteste dem, havde jeg nu den modsatte opfattelse end dig ang. hvilken en som ville vinde. #1 lugter mere af brugergenereret indhold end #2, som godt kunne virke semi-automatiseret og derfor af lavere kvalitet.

  Svar
 9. Simon Hansen

  Mit umiddelbare gæt var også vinderen. Den anden virker simpelthen bare for meget om de spamkommentarer jeg slettede for 20 minutter siden.

  Svar
 10. Villy Skov

  Det er en fin test Jens Jakob

  Andre brugeres anmeldelser tager man mere seriøst og især hvis det er andre brugere man kan relatere sig til i form for fælles interesser, eller måske enda kender, så klikker man bare løs.

  Svar
 11. Johannes Drewniok

  Spændende case! Tænker også, at mange undervurdere ‘the power of title tags’. Min erfaring er, at en angivelse af konkrete tal i titlen hjælper med CTR i generelt. Ville være spændende at splitteste 2 titler hvor en har en tal og den anden har ikke. Jeg tænker nemlig, at mennesker elsker statistikker 🙂

  Svar

Kom og vær med. Skriv en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *