Søgemaskineoptimering (SEO)

Du vil gerne have flere besøgende, flere leads, flere salg, flere opkald på telefonen eller flere tilmeldinger til nyhedsbrevet. For at opnå det er det vigtigt, at dine potentielle kunder kan finde din virksomhed, når de søger i søgemaskinerne.

Søgemaskineoptimering (SEO) betyder, at du optimerer på de faktorer, der giver din hjemmeside bedre placeringer i søgeresultaterne og mere synlighed i søgemaskinerne. SEO er ikke noget du laver én gang og så er du færdig. Det er en process af optimering som giver de bedre placeringer. Og de bedre placeringer og øget synlighed giver dig flere besøgende og i sidste ende flere ordre.


Først lidt tal

For en skandinavisk hjemmeside eller webshop er det meget almindeligt at 95-99% af søgetrafikken fra Google. Derfor optimerer vi primært til Google.

En undersøgelse foretaget af Advanced Web Ranking viser at ca. 72% af dem som søger på Google klikker på resultaterne på side 1. Derfor er det vigtigt at du er tilstede på side 1 – og helst helt i toppen.

Google siger selv, at de kigger på over 200 signaler, når de skal rangere hjemmesider.


Og så lidt om google søgning

Folk der søger på Google har enten et erkendt problem eller et behov.

Måske kender de ikke løsningen eller produktet endnu. I disse situationer kan du ramme dine potentielle kunder højt oppe i salgstragten og begynde at vinde deres tillid ved at vise din ekspertise.

Kender de løsningen eller ved de hvilket produkt de skal have, kan du ramme dine kunder i bunden af salgstragten. De mangler måske blot de sidste informationer inden de vælger leverandør.


SEO gavner alle typer virksomheder

Googles fornemmeste opgave er, at levere et optimalt søgeresultat for sine brugere. Det betyder, at de forsøger at tyde søgerens intention med søgningen.

Hvis Google kan se, at søgeren søger efter et problem, vil søgeresultatet være præget af artikler, som beskriver problemet og kommer med løsninger på problemet.

Kan Google se, at søgeren søger efter produkter eller ydelser, vil søgeresultatet primært vise produkter eller ydelser og gerne et så stort udvalg af disse produkter og ydelser.

Google kan også se hvor søgerens befinder sig geografisk. Har geografien relevans i forhold til søgningen, vil Google vise et søgeresultat med fra virksomheder i nærheden af søgeren f.eks. ved at vise et kort med nærliggende leverandørere. Det sker f.eks. typisk, hvis søgeren søger efter håndværk, service ydelser, rådgivning, terapi, detailbutikker eller liberale erhverv.

Det betyder, at uanset om du er en lille lokal virksomhed eller en landsdækkende virksomhed, om du driver en webshop eller en fysisk butik, om du sælger online kurser eller møder dine kunder og klienter fysisk, kan Google optimering gavne din virksomhed.

Gør det selv – 5 gratis SEO tips

 1. Start med at lav en søgeordsanalyse og udpeg de søgeord og søgefraser, som du gerne vil findes på og som du ved, du kan opfylde brugerenes behov på.
 2. Søg på Google efter disse søgeord for at se, hvilke sider der ligger på side 1. Læg en plan for, hvordan du kan gøre din side bedre, end dem der allerede ligger på side 1. Kan du ikke det, så find nogle andre søgeord.
 3. Optimer dine sidetitler og meta-beskrivelser så disse indeholder dine vigtigeste søgeord. Det er den hurtigeste måde, at skabe et boost i Google.
 4. Undgå at skrive dine SEO tekster for overfladiske. Skriver du kun 2-3 sætninger eller laver en simpel punktopstilling, så giver du ikke Google en chance for at forstå, hvad din side handler om. Og så vil Google aldrig placere dig i toppen. Få godt med fylde på og udtøm emnet  (se f.eks. hvor meget vi har skrevet på denne side).
 5. Skab autoritet hos google ved at få andre sider til at linke til dig. Men det må endelig ikke være hvem som helst. Undgå at købe billige linkpakker på udenlandske sider. Start hellere med at kontakte alle dine leverandører og få links her fra.

Hvis du selv vil arbejde mere SEO og gerne vil lære, hvad der skal til, så tag et kig på vores åbne SEO kurser.

 

Sådan arbejder vi med søgemaskineoptimering

Inden for SEO arbejder du overordnet set med tre hovedelementer:

 • Websitets teknik
 • Websitets indhold
 • Websitets autoritet

De enkelte områder har en del overlap og kan ikke stå alene. Eksempelvis skaber dit website autoritet, hvis Google kan se, at du kan fastholde dine besøgende. Og du fastholder dine besøgende, hvis dit website er hurtigt (teknik) og din side (indhold) understøtter den besøgenes søgning.

Hør forklaringen i videoen.


Under hvert af disse hovedelementer er der hundredvis af faktorer som bestemmer, hvem der skal placeres hvor i søgemaskinerne. Sådan har SearchEngineLand illustreret de vigtigeste faktorer via et periodisk system:

Det periodiske SEO system

 

Arbejdet med søgemaskineoptimering handler overordnet om at gøre din side relevant i forhold til den søgning, som brugeren fortager sig, samt gøre din side bedre og mere tillidsfuld end dine konkurrenters. Når du gør det, får du bedre placeringer.

Det betyder at arbejdet består af analyse, teknik, skabe og optimere indhold samt øge autoriteten af dit website. Det er en såkaldt iterativ proces hvor vi

 • opsætter en tese (vi tror, det søgeord skaber trafik og salg, og vi kan ranke på det ved at gøre sådan),
 • tester tesen af (skriver indholdet, udgiver og/eller skaber evt. links) og
 • evaluerer (fik vi bedre placeringer, mere trafik og mere salg – og hvis ikke, hvad skal der mere til?).

Vi opdeler typisk SEO arbejdet i to faser:


#1 – Indledende fase

Denne fase er en opstarts fase hvor vi analyserer og lægger det vi kalder en SEO Target Plan. Her der arbejder vi med:

 • Situationsanalyser
 • Søgeordsanalyser
 • Teknisk SEO analyser
 • Konkurrent analyser
 • Målsætninger og prognoser
 • SEO strategi og plan


#2 – Løbende SEO fase

Denne fase er løbende arbejde hvor vi tester vi teser af, optimerer og monitorerer. Her der arbejder vi med:

 • Onpage SEO
 • Udbedring af tekniske fejl
 • Hastighedsoptimeringer
 • Optimering af eksisterende indhold
 • SEO tekstforfatning og udbygning af nye sider
 • Linkbuilding
 • Monitorering, overvågning og rapportering til dig


Hvis du vil læse endnu mere om søgemaskineoptimering, har vi skrevet en artikel om det her.


Case: Webshop får 439% flere besøgende efter Google optimering

Dansk webshop ønskede at være synlige i de organiske søgeresultater.

Vi har arbejdet med SEO i 6 timer hver måned.

Efter 6 måneder er besøgstallet steget med 156%. Efter 10 måneder er besøgstallet steget med 439% – og omsætningen følger med.

Figur 1 viser synligheden på Google.
Figur 2 viser trafikken mål i Google Analytics.Synlighed efter linkbuildingMere trafik efter linkbuilding


Det siger kunderne

Mike B. Stage, Roomsa.dk om søgemaskineoptimering

Mike B. Stage“Jeg har brugt Skjoldby & Co siden begyndelsen af mit firmas levetid. SEO er vægtet højt i min forretning og Skjoldby & Co har indfriet mine forventninger til UG.

De har altid en god ide, og er hjælpesomme med at finde på kreative måder at komme ud til forbrugeren og er en rigtig god sparringspartner i det daglige. Jeg vil give dem mine varmeste anbefalinger.”
5 / 5 5-stjerner

 

Skal vi komme i gang med SEO arbejdet?

Kunne du tænke dig at få hjælp af et top professionelt dansk SEO bureau, så udfyld formularen her og lad os komme videre.