Er Google+ ved at slå Facebook, LinkedIn og Twitter?

For langt de fleste konsulenter, coaches, fotografer og freelancere er det ikke deres firmanavn der er deres brand, men deres personlige. Det gælder også i andre virksomhedstyper – lige fra tandlæger og klinikker til håndværkere, hvor ejerens navn er en del af virksomhedens navn.

Kan du se dig selv i en af disse grupper, så er du sikkert klar over at dine kunder Googler dit navn. Du ved sikkert også, at hvis du vil findes og være synlig på dit eget navn i Google, så skal du være på de sociale medier – Facebook, LinkedIn og alt det der.

Google Plus kan med verdens største og mest brugte søgemaskine i ryggen, tilbyde fordele som de andre sociale medier på ingen måder kan hamle op med.

Lad mig give dig mit eget eksempel. Laver du en søgning på Lars Skjoldby, så vil du se at jeg ”ejer” side 1. Fem af disse pladser strammer fra sociale medier Facebook, LinkedIn, Twitter og den nye dreng i klassen: Google+.

Google+ er Googles eget sociale medie og det vil, uanset hvad kritikkerne siger, blive en større og større del af brugernes hverdag – i hvert fald så længe at Google er brugernes foretrukne søgemaskine, og mon ikke vi kan blive enige om at det vil den nok være i de kommende år.

En interessant ting ved Google+ er, at der nu rapporteres om at Google favoriserer Google+ profiler i søgeresultaterne. Altså at Google skubber Facebook, LinkedIn og Twitter profiler ned ad til fordel for Google+.

Det skrev Cyrus Shepard fornylig et blogindlæg om på SEOmoz og danske Lars Bachmann lavede en lille rundspørge på Google+ i går som ligeledes indikerede at at Google+ profilerne er på vej op ad.

Går du glip af noget uden Google+ profil?

Er du ikke på Google+ så kan du faktisk ikke bruge eksemplerne i Cryus Shepards blogindlæg eller eksemplerne i Lars Bachmanns tråd til særligt meget, andet end at få konstateret at dem som er (aktive) på Google+ skubber deres egne øvrige profiler ned ad. Den lader vi lige hænge og kommer tilbage til om lidt.

Lad os starte med at se på hvordan det ser ud når du ikke er repræsenteret på Google+. Det er selvfølgelig meget afhængigt af hvad du hedder og hvor mange andre der hedder det samme.  Jeg har taget lidt stikprøver på 15 personer som jeg ved ikke er på Google+, men som er på Facebook, LinkedIn og/eller Twitter.  Disse 15 har ikke udsædvanlige navne, men hedder heller ikke meget udbredte navne som f.eks. Jesper Hansen. Ud af min lille testgruppe har jeg fundet gennemsnitspositionen for deres profil på henholdsvis LinkedIn, Twitter og Facebook.

[box]

MedieGennemsnitsposition
LinkedIn2
Twitter3
Facebook5

[/box]

Så er du repræsenteret på nogle af disse medier, så kan dine profiler altså stadig få rimelige gode placeringer i Google.

Men, men, men… Hvis du er forretningsdrivende hvor det i høj grad eller direkte er din person folk har tillid til og handler med, så bør der ikke være nogen tvivl om at du skal tage Google+ til dig.

For som sagt tidligere er det ret nemt at få din Google+ profil til tops i Google.

AuthorShip og AuthorRank er det nye sort

Derudover vil Googles AuthorShip og AuthorRank blive meget interessant for dig i fremtiden.

Selvom AuthorRank endnu ikke er implementeret i Google, er det af mange spået som en af de vigtigste ting inden for søgemaskineoptimering de kommende år. AuthorRank går kort fortalt ud på at personer opbygge ekspert status.

Personligt er jeg ikke overbevist at det vil få revolutionerende betydning, men medgiver at det i nogle brancher, specielt konsulenter, coaches og freelancere kan få en enorm betydning. Jeg vil ikke komme mere ind på AuthorRank her, for Henrik Bondtofte har skrevet et super indlæg på Amino om det, som dækker emnet meget bredt.

AuthorShip  er et relateret begreb, som blev implementeret i Google sidste år. AuthorShip betyder, at du kan tage forfatterskab over de artikler og indlæg du skriver på din blog eller hjemmeside. Skriver du andre steder, kan du faktisk også få AuthorShip – hvis udgiveren af siden vel og mærket integrerer det.

Når du får integreret AuthorShip på din side, så vil du i nogle tilfælde kunne få vist et lille billede ude i Google. Som her:

Billedet her og antallet af Google+ cirklerne trækkes direkte min Google+ profil. Jeg har lavet nogle tests som viser, at når jeg ændre billedet på Google+ profilen, så ændres billedet også i søgeresultaterne med det samme.

Værdien af at have dit billede vist i Google er at du bliver alt andet lige mere synlig end dem uden billede, og det give brugeren lyst til at klikke. Det vil sige at du helt ude i Google begynder at opbygge en relation med brugeren. Det er selvfølgelig en kæmpe fordel og kan have en stor betydning for brugerens kommende beslutninger.

AuthorShip er bl.a. én af de ting jeg i øjeblikket implementerer for flere af mine kunder, men hvis gøre det selv, så har Mikkel Kongsfelt lavet denne praktiske guide til AuhtorShip.

En sidste væsentlig ting jeg vil pege på ved Google+ er, at hvis du laver en offentlig statusopdatering, så er den helt offentlig. Dvs. den efterfølgende indekseres af Google og kan findes som et almindeligt søgeresultat. Offentlige statusbeskeder kan altså ses af alle – også selvom de ikke er logget ind i Google eller har Google+ profil. Dermed kan du faktisk bruge Google+ til en simpel form for blogging (fik jeg sagt du kan skrive med fed skrift, kursiv og overstreget I Google+?).

Hvorfor er er LinkedIn, Facebook og Twitter ikke nok?

LinkedIn, Facebook og Twitter har hver deres forskellige fordele og hver deres målgruppe.  Derudover er der jo flere andre sociale medier som jeg slet ikke har nævnt her. Alle disse medier koster dig tid, som du sikkert har for lidt af i forvejen.

Derfor vil jeg ikke påstå at du skal være tilstede på alle sammen, men jeg vil heller ikke sige du skal skrotte dem til fordel for Google+. Det jeg blot vil sige er, at ingen af de andre sociale medier har den dybe integration i Google, som Google+ har og får i fremtiden.

Derfor er du nødt til at tage Google+ alvorligt.

Medlem af FDIH

Skjoldby & Co © 2013-2020 - Vi connecter vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke