Googles +1 knap fjernet fra søgeresultaterne

For lidt over et år side lancerede Google deres første element i deres forsøg på at blive et socialt medie. Nemlig +1 knappen. Var man logget ind i Google kunne man plusse helt ude i søgeresultatet.

Jeg har tidligere skrevet om Googles +1 knap og hvor jeg viste eksempler på hvordan man kunne se +1 knap i søgeresultatet. Ca. et halvt år senere ændrede Google visningen af søgningerne, således knappen kun var synlig hvis man førte musen hen over søgeresultatet.

Men ved udgangen af juli 2012 har Google helt fjernet deres +1 knap fra søgeresultaterne. Så hvis du jagter +1’er, skal du altså have knappen installeret på din hjemmeside.

+1 knap blev til Del

I stedet for +1 knappen har Google nu lavet et Del link:

Ved at klikke på Del-linket får du mulighed for at dele hjemmesiden med dine Google+ cirkler. Men er der overhovedet nogen forskel?

Inden det spørgsmål kan besvares, skal vi lige kigge på formålet. Google har stadig til formål at levere resultater til gode hjemmesider. Hvis du +1’er eller deler et link til dit netværk, vil Google opfatte det som en anbefaling. Og hvis Google vise dit netværk hvad du anbefaler, så kan Google levere gode resultater til dit netværk. Derfor bliver +1 og delinger på Google+ hamrende vigtige for Google kan opfylde deres formål.

Og de er allerede i gang. Som du kan se på billedet af ovenfor, står der lige under beskrivelsen, hvem der har givet mit indlæg +1 og dermed anbefalinger.

Men de er faktisk endnu længere end det. For i januar lancerede Google lanceret det der kaldes Search Plus Your World, eller SPYW – i første omgang kun i Google.com. Men SPYW vil garanteret også blive implementeret i Google.dk (snart), og så vil søgeresultaterne blive endnu mere personligt præget.

+1 er skulderklap, deling er anbefaling

Jeg tror helt klart der er en stor forskel på henholdsvis et +1 og det at dele et link. +1 opfattes mere uforpligtende end en deling, som en form for skulderklap til den som har lavet et godt indlæg. Deler du i stedet linket sætter du mere af dit renommé på spil, for så går det hen og bliver en anbefaling til dit netværk.

Og det tror jeg har været incitamentet for denne ændring. For hvis Google skal have noget ud af de anbefalinger som du giver online, så skal de være sikre på at du mener det og kan stå inde for det.

Fremtiden for +1 knappen

Man kunne så fristes til at tro at +1 knappen helt udgår. Det tror jeg nu ikke. Plus +1 knappen er en hurtig måde at tilkendegive en side eller en artikel, lige som man kan med en Facebook like knap. Derudover er +1 et vigtigt element i Google+, som man netop kan give til andres statusbeskeder, billeder eller delte links.

Personligt ærgre jeg mig over knappen er væk fra søgeresultaterne. For det var en rigtig god mulighed for at give anbefalinger (nu skulderklap) til sider jeg allerede kendte, uden jeg behøvede at besøge dem. Jeg havde også mulighed for at give dem et +1 selvom de ikke havde en +1 knap installeret på hjemmesiden.


Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Skjoldby & Co © 2013-2022 - Vi connecter vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke