Case: Øg (eller tab) 34% af din organiske trafik på kun 5 minutter

Mit navn er Jens Jakob. Jeg ejer RunRepeat.com, som er en platform, der samler anmeldelser af løbesko. Siden har mere end 300.000 besøg i måneden.

Jeg går op i at RunRepeat.com er korrekt opbygget og at tingene ser ordentlige ud. Jeg tester meget, hvad der virker.

Det er mit indtryk at SEO gøres mere kompliceret, end hvad nødvendigt er. Du kan skrue på tusindevis af parametre. At kende til disse er ikke nogen større udfordring. Tjek blot denne liste fra Backlinko eller denne artikel fra Search Metrics. Udfordringen er at vide hvilke få parametre, som virkelig kan gøre en forskel.

Hvad er sidetitlen?

Kort forklaret, så er sidetitlen, den titel (blå skrift) du ser i Google’s søgeresultat. Du kan se den på nedenstående billede, eller lære mere om den her.

Side titel eksempel fra Google

Hvilken titel performer bedst?

Jeg opstillede to typer af titler, som du ser herunder:

  1. Adidas Supernova Glide Boost 7 – Reviews by 86 Runners & Experts
  2. Adidas Supernova Glide Boost 7 – Check All 86 Reviews Now!

Testen blev lavet på 400 forskellige sider, som alle sammen følger samme skabelon, hvor kun produktnavnet og antal af anmeldelser varierer fra løbesko til løbesko. På den måde er testen ekstremt signifikant med 2,8 millioner eksponeringer og mere end 150.000 kliks.

Du ser udviklingen på billedet nedenfor, hvor ændringen fra den ”gode” variant til den ”dårlige” variant blev implementeret 13. juni.

CTR statistk

Sammenlignes to perioder; en inden og en efter, ser CTR således ud:

Side titel CTR sammenligning

Hvilken tror du performede bedst?

Jeg kan afsløre at den ene performer 34% bedre end den anden… 34%!

Tænk at du kan øge din trafik med 34% ved så simpel en ændring.

Skeptikere vil kommentere at den lavere CTR kan skyldes forringede placeringer i SERP. Lad os se på billedet nedenfor som viser RunRepeat.com’s gennemsnitlige placering før og efter ændringen.

Placeringer i Google

Ingen ændring. Samme placeringer. Derudover er meta-beskrivelser og andre ting ikke ændret i perioden. Det er altså alene valget mellem:

  1. … – Reviews by 86 Runners & Experts
  2. … – Check All 86 Reviews Now!

Hvad søger RunRepeat’s besøgende at få svar på?

Når du skal bestemme, hvad der skal stå i din sidetitel (og meta beskrivelse, som jeg selv overhovedet ikke har beskæftiget mig med endnu), skal du kraftigt overveje hvad folk søger på for at finde de svar du har på din side.

På RunRepeat.com samler vi anmeldelser af løbesko. Vi hjælper løbere med at finde ud af hvordan forskellige løbesko performer på rankingslister, og hvad brugere og eksperter synes om forskellige løbesko.

Resultatet…

Vinderen er… til min store overraskelse, titel nummer et. Altså gør den at 34% flere klikker sig ind på RunRepeat.com. Med 300.000 besøg i måneden gør det en stor forskel for os at have den rette sidetitel. Det var titel et, jeg oprindeligt havde, inden jeg skiftede til titel to, som desværre har vist sig at performe væsentligt dårligere. At jeg ramte forkert er underordnet. Det gør jeg ofte 🙂

Tilbage til min pointe.

Det behøver ikke være kompliceret før der er store gevinster at hente.

Måske du skulle teste dine forskellige sidetitler?


Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Skjoldby & Co © 2013-2022 - Vi forbinder vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke