Case: Børn i balance

Unikt kvalitetslegetøj

Børn i balance er en dansk webshop, der sælger legetøj af høj kvalitet til børn i alle aldre. Fokus er på unikt motorisk udviklende legetøj, der håndplukkes fra udvalgte leverandører – særligt fra det tyske marked.

Målgruppen for disse produkter er både børnefamilier og børneinstitutioner, som ønsker legetøj, der er med til at fremme børnenes motoriske færdigheder.

Et ROAS fokuseret samarbejde

Da Børn i balance ikke selv har interne ressourcer med kompetencer indenfor Google Ads, har de lige fra deres opstart valgt at outsource styringen af deres Google Ads annoncering. Samarbejdet med Skjoldby & Co startede op omkring 1. juli 2017, hvor vi helt fra starten havde fokus på en klar forventningsafstemning omkring samarbejdet og målsætninger. Vi aftalte et helt konkret ROAS (Return On Ad Spend) mål, således at både vi og Børn i balance hele tiden havde en klar og tydelig KPI at vurdere resultaterne ud fra.

Vi startede samarbejdet op med at foretage en fuld gennemgang og revidering af den eksisterende Google Ads konto, og vi har derefter fortsat med at stå for en fast løbende overvågning og optimering af kampagnerne.

 

Fokus på Shopping og automatisering

Vi vidste fra starten, at Google Shopping annoncerne var det vigtigste fokusområde for os, da de for langt de fleste webshops bærer typisk 70-80% af omsætningen fra Google Ads. Derfor var den primære strategi at få Shopping kampagnerne til at performe så godt som overhovedet muligt med maksimal synlighed og maksimalt afkast/ROAS.

Samtidig har vi haft fokus på Search og Display kampagner, hvor vi løbende har testet mange forskellige opsætninger og søgeordsområder – for på den måde konstant at udvikle og forbedre kontoen bedst muligt. Endvidere har der fra samarbejdets start været et tydeligt og gennemgående fokus på at involvere så mange af Googles Machine Learning teknologier som muligt. Her er bl.a. de automatiske budstrategier med til at opnå og fastholde de gode resultater, som vi har skabt sammen med kunden.

Markante positive resultater

Når man kigger isoleret på Google Ads trafikken for de sidste 12 måneder og sammenligner med de foregående 12 måneder, så har vores samarbejde og Google Ads strategi skabt nogle temmelig markante resultater. Først og fremmest, så er omsætningen direkte fra Google Ads steget med 38%. Så ville man normalt forvente, at Google Ads omkostningerne også tilsvarende var steget, men her er det modsatte tilfældet… omkostningerne til Google er faktisk faldet med 34% i denne periode!

Vi har således med et mindre omkostningsniveau og tilsvarende færre kliks formået at øge ROAS med ikke mindre end 110%. Antallet af ordrer er steget med 48%, og konverteringsraten er steget med 71%. Det er resultater, som vi er meget tilfredse med, og som helt sikkert skyldes en fælles indsats mellem Børn i balance og os som bureau.

 

 

”Vi har haft Børn i balance i 7 år, og har i alle årene haft nogle til at hjælpe os med Google Ads. Meget gør vi selv, men netop Google Ads har vi altid haft ”ude i byen” da vi ikke har ressourcerne til at sætte os ind i området og få det eksekveret. Det har desværre været med skiftende succes hos de forskellige bureauer vi har prøvet – lige indtil vi fandt Skjoldby & Co. Vi har nu endelig fået succes med Google Ads og Shopping. Vi aftalte nogle nøgletal kampagnen skulle køre efter – og det holder. Kommunikationen sker på et jordnært plan hvor selv købmænd kan følge med.”

Jette Hjortshøj – indehaver af Børn i balance

 

Skal dine Google Ads kampagner også være en indbringende forretning?

Så udfyld formularen herunder, og lad os hjælpe dig med den: