Tracking og analyse af salg og marketingdata

I dag kan du kan ikke drive en succesfuld marketingafdeling, uden den er drevet af data. I hvert fald ikke, hvis du spørger os. Tracking og sporing er vigtigt for din forretning, og samtidig skal du respektere privacy både i forhold til lovgivning og i forhold til dine besøgende. Netop derfor har du brug for eksperter, der kan lave den tekniske og forretningsmæssige kobling mellem tracking, data, eksekvering og mennesker – og det er lige præcis dét, vi gør dagligt. 

Disse data og analyseværktøjer arbejder vi med i B2B

Webanalyse

Google Analytics, Piwik Pro og Matomo er de typiske webanalyseværktøjer, som vi beskæftiger os mest med. Out-of-the-box giver ingen af dem det helt store indblik, men med en korrekt opsætning kan du analysere dit websites performance og samtidig få et overblik over de marketingkampagner, der giver dig leads.

Google Tag Manager

Google Tag Manager er ofte hjertet i den sporing, vi opsætter. Her kan vi én gang for alle fange stort set alle de events og mål, der er vigtige. Herefter kan vi sende oplysningerne videre til de egentlige tracking værktøjer som Google Analytics, Facebook eller LinkedIn. Det gør implementeringen hurtigere og minimerer indblanding af udviklere.

Vi hjælper blandt andet virksomheder med at opsætte Google Tag Manager og derefter med at opsætte den øvrige tracking herigennem. 

LinkedIn Insights Pixel

LinkedIn Insights pixlen glemmes ofte i B2B virksomheder. Helt konkret kan du se hvilken type virksomheder, der besøger dit website. Du kan også se størrelsen på virksomhederne og hvilke stillingsbetegnelser, dine besøgende har. Derudover giver LinkedIn Pixel dig mulighed for at lave remarketing i din LinkedIn annoncering.

Meta Pixel

Meta Pixel er hamrende vigtig hvis du benytter dig af Facebook annoncering i din B2B markedsføring. Dels kan du bruge den til at skabe målgrupper til din annoncering, og dels kan du bruge den til måle på konverteringer direkte i Facebook. 

Dreamdata

Dreamdata er en avanceret platform, der indsamler og modellerer data fra dit CRM system og dine marketingsystemer, så du kan se, hvilken markedsføring der skaber påvirker værdi i din pipeline og som skaber omsætning.

Dreamdata er nemt at sætte op til de mest almindelige CRM systemer som HubSpot, Salesforce og PipeDrive.

Leadfeder og Leadinfo

Leadfeeder og Leadinfo er to værktøjer der kan identificere navnene på de virksomheder, der besøger dit website, og omdanner anonym trafik til reelle firmanavne.

Dette kan du bruge kundesegmentering,  score og kvalificere besøgende baseret på deres webaktivitet, samt bruge det i jeres salgsafdeling.

 

Det er komplekst at lave datadrevet B2B-markedsføring

I online marketingbranchen har vi i mange år sagt, at vi kan spore alt online. Det kan for nogen lyde som om, det er nemt at få online marketing rentabelt. Vi skal jo bare skrue op for den markedsføring, der virker, og slukke for den, der ikke virker. 

Men inden for B2B har du garanteret også indset, at dine kunders kunderejse er komplekse. Den består sikkert af mange interessenter og i hvert fald mange interaktioner før et klik bliver til et lead, et lead bliver til en dialog og en dialog bliver til et salg.

At kunne spore de individuelle interaktioner er i vores optik ikke at være datadrevet. 

Det er ikke “bare lige” – men vi har stor erfaring med at hjælpe B2B virksomheder til at blive klogere på deres data, og opsætte systemer som skaber værdi i salg og marketing.

5 mål du sikkert allerede sporer på i B2B

Leads og henvendelser

Den typiske måde at spore leads og henvendelser på er gennem en kontaktformular.

Det er ikke ualmindeligt at have flere typer af kontaktformularer, som alle har forskellige hensigter. For at få det fulde overblik er det vigtigt, at disse forskelligheder tænkes ind i dit tracking-setup.

Bookinger

Kan dine kunder booke behandlinger, aftaler, kurser, events eller møder på dit website, er det selvfølgelig et vigtigt målepunkt.

Bruger du tredjeparts bookingsystemer eller betalingssystemer, skal du sikre en korrekt opsætning af cross domain tracking.

Opkald

Rigtig mange virksomheder modtager stadig mange opkald som den første tovejskommunikation med kunderne.

Med opkaldssporing får brugerne vist et unikt telefonnummer på dit website. Når der ringes til dette, spores det tilbage til den session, brugeren er i gang med.

Signups

En del af dine kunders kunderejse er måske en tur gennem dit e-mail automation flow. Derfor bør du spore på signups til dit nyhedsbrev.

Dog skal du tage stilling til det sted, brugeren tilmelder sig. Der er måske forskel på, om brugeren tilmelder sig via en pop-up, gennem en webinar-tilmelding eller ved et flueben i checkout.

Mail kliks

 En traditionel e-mail er også en kommunikationsstart. 

Vi kan ikke spore, hvad brugeren skriver i et e-mailprogram. Men vi kan opsætte mål for dem, som klikker på mailadresserne på websitet og der igennem åbner e-mailprogrammet.

 

Det du også burde spore på i B2B

Varme, relevante leads

De færreste B2B virksomheder har fået koblet salg og marketing sammen digitalt. Det betyder, at din marketingafdeling faktisk ikke kan se kvaliteten af jeres leads.

Derfor bliver der bare målt på leads og ikke om de er varme og relevante – og mather jeres ICP.

– Det hjælper vi med.

Værdi og omsætning

Nøjagtigt som kvaliteten af leadsne får I ikke målt på, hvilke økonomisk værdi jeres marketing påvirker jeres deals og jeres pipeline – og ej heller hvad der bliver til omsætning.

Til trods for det bliver marketing ofte stille til ansvar for manglende omsætning. 

– Vi kan hjælpe jer med at skabe denne indsigt

Salgscyklus og lukkerater

 Et sidste og overset parameter i succefuld marketing er salgscyklus og lukkerater.

Hvis jeres marketing har uddannet relevante kunder, vil I opleve at salgscykluserne bliver kortere,  lukkeraterne højere og mindre støj i pipelinen.

 

Sådan bruger vores kunder os

Analyseværktøjerne virker sjældent alene out-of-the-box. De skal tilpasses den enkelte virksomhed, dennes målsætninger og ønsker til rapportering.

Vi går ind og hjælper med at tage den strategiske snak, der ligger forud for selve implementeringen af trackingen.

Derudover hjælper vi med selve implementeringen af tracking lige fra Google Tag Manger til events opsætning til Google Analytics, Matomo, og Piwik Pro, og opsætning af tracking pixels på sociale medier som LinkedIn og Facebook. 

Vi oplever, at vi er et rigtig godt bindeled mellem marketing og udviklerne, fordi vi kan tale begge sprog, og vi kan sætte os ind i begge verdener.

Vi hjælper også vores kunder med at identificere data-problematikker som ITP (Intelligent Tracking Prevention og ETP (Enhanced Tracking Prevention), og med at finde alternative løsninger, så vores kunder fortsat kan være datadrevne.

Vi kan ikke hjælpe dig med at udforme dine GDRP-dokumenter og privatlivspolitikker. Men vi kan hjælpe din legal department eller juridiske rådgivere med at kortlægge og forstå, hvilke data I gemmer om besøgende og kunder, så de kan udarbejde de rigtige privatlivspolitikker. 

 

Vi hjælper vores kunder med at forstå og fortolke de data, analyseværktøjerne stiller til rådighed. 

Disse tal kan vi enten forsimple gennem dashboard løsninger, eller vi kan automatisere rapporteringsprocessen gennem  skræddersyede rapporter i f.eks. Google Sheets. Det letter arbejdsgangen og mindsker de fejl, der sker i manuelle indtastninger.

Tracking er ofte noget, vi kigger på og får løst i starten af et kundesamarbejde, men vi står også klar til at hjælpe i det løbende samarbejde. Det kan være, når virksomheden står over for forretningsmæssige forandringer som et nyt website eller ændringer i et CRM system, men det kan også være, hvis der ønskes en generelt højere dataintegration i virksomheden. 

Det kan også skyldes eksterne faktorer, der ændrer datalandskabet, som ITP for eksempel har gjort. 

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Book et gratis afklaringsmøde

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke