Tracking og sporing

I dag kan du kan ikke drive en succesfuld marketingafdeling, uden den er drevet af data. I hvert fald ikke, hvis du spørger os. Tracking og sporing er vigtigt for din forretning, og samtidig skal du respektere privacy både i forhold til lovgivning og i forhold til dine besøgende. Netop derfor har du brug for eksperter, der kan lave den tekniske og forretningsmæssige kobling mellem tracking, data, eksekvering og mennesker – og det er lige præcis dét, vi gør dagligt. 

Nogle af vores tracking tools

Google Tag Manager

Google Tag Manager er ofte hjertet i den sporing, vi opsætter. Her kan vi én gang for alle fange stort set alle de events og mål, der er vigtige. Herefter kan vi sende oplysningerne videre til de egentlige tracking værktøjer som Google Analytics, Facebook eller LinkedIn. Det gør implementeringen hurtigere og minimerer indblanding af udviklere.

Vi hjælper blandt andet virksomheder med at opsætte Google Tag Manager og derefter med at opsætte den øvrige tracking herigennem. 

Google Analytics

Google Analytics er det webanalyseværktøj, som vi beskæftiger os mest med. Out-of-the-box giver det ikke det helt store indblik, men med en korrekt opsætning kan du analysere kunde- og købsrejser og samtidig få et overblik over de marketingkampagner, der giver dig kunder.

Vi hjælper blandt andet virksomheder med at opsætte Google Analytics og lægge en UTM-tracking strategi. Derudover viser vi, hvordan man skal forstå og forholde sig til tallene i Analytics.

Facebook Pixel

Facebook Pixel er hamrende vigtig hvis du benytter dig af Facebook annoncering.

Ligesom Google Analytics er Facebook Pixel nemt at installere, men de brugbare data kommer først ind i Facebook, når du f.eks. får koblet eventsporing på dine besøgendes handlinger. Du kan sammenligne Facebook eventsporing med Google Analytics målsporing.

LinkedIn Pixel

LinkedIn er ofte det oversete analyseværktøj. Det kan heller ikke lige så meget som Google Analytics eller Facebook Analytics og Attribution, men det kan give dig nogle stærke indsigter, hvis du er inden for B2B.

Helt konkret kan du se hvilken type virksomheder, der besøger dit website. Du kan også se størrelsen på virksomhederne og hvilke stillingsbetegnelser, dine besøgende har. Derudover giver LinkedIn Pixel dig mulighed for at lave remarketing i din LinkedIn annoncering.

Markedsføring er blevet komplekst datadrevet

I online marketingbranchen har vi i mange år sagt, at vi kan spore alt online. Det kan for nogen lyde som om, det er nemt at få online marketing rentabelt. Vi skal jo bare skrue op for den markedsføring, der virker, og slukke for den, der ikke virker. 

Men du har garanteret også indset, at dine kunders kunderejse er kompleks. Den består sikkert af mange interaktioner, før en dialog, et lead eller et salg bliver til. At kunne spore de individuelle interaktioner er i vores optik ikke at være datadrevet. 

I skal tage stilling til attributionsmodeller, datavalidering og ITP. I skal koble interaktioner fra forskellige platforme sammen. 

Det er det, vi mener med, at markedsføring er blevet komplekst datadrevet. 

6 typiske mål at spore på

Omsætning

Driver du e-commerce, hvor kunderne køber fra din webshop, skal du selvfølgelig måle på omsætning. 

Du har faktisk også mulighed for at skyde omsætning ind i f.eks. Google Analytics fra et CRM system, når dine sælgere lukker en aftale. 

Leads og henvendelser

Den typiske måde at spore leads og henvendelser på er gennem en kontaktformular.

Det er ikke ualmindeligt at have flere typer af kontaktformularer, som alle har forskellige hensigter. For at få det fulde overblik er det vigtigt, at disse forskelligheder tænkes ind i dit tracking-setup.

Bookinger

Kan dine kunder booke behandlinger, aftaler, kurser, events eller møder på dit website, er det selvfølgelig et vigtigt målepunkt.

Bruger du tredjeparts bookingsystemer eller betalingssystemer, skal du sikre en korrekt opsætning af cross domain tracking.

Opkald

Rigtig mange virksomheder modtager stadig mange opkald som den første tovejskommunikation med kunderne.

Med opkaldssporing får brugerne vist et unikt telefonnummer på dit website. Når der ringes til dette, spores det tilbage til den session, brugeren er i gang med.

Signups

En del af dine kunders kunderejse er måske en tur gennem dit e-mail automation flow. Derfor bør du spore på signups til dit nyhedsbrev.

Dog skal du tage stilling til det sted, brugeren tilmelder sig. Der er måske forskel på, om brugeren tilmelder sig via en pop-up, gennem en webinar-tilmelding eller ved et flueben i checkout.

Mail kliks

 En traditionel e-mail er også en kommunikationsstart. 

Vi kan ikke spore, hvad brugeren skriver i et e-mailprogram. Men vi kan opsætte mål for dem, som klikker på mailadresserne på websitet og der igennem åbner e-mailprogrammet.

 

Sådan bruger vores kunder os

Analyseværktøjerne virker sjældent alene out-of-the-box. De skal tilpasses den enkelte virksomhed, dennes målsætninger og ønsker til rapportering.

Vi går ind og hjælper med at tage den strategiske snak, der ligger forud for selve implementeringen af trackingen.

Derudover hjælper vi med selve implementeringen af tracking lige fra Google Tag Manger til events opsætning til Google Analytics og Facebook. 

Vi oplever, at vi er et rigtig godt bindeled mellem marketing og udviklerne, fordi vi kan tale begge sprog, og vi kan sætte os ind i begge verdener.

Vi hjælper også vores kunder med at identificere data-problematikker som ITP (Intelligent Tracking Prevention og ETP (Enhanced Tracking Prevention), og med at finde alternative løsninger, så vores kunder fortsat kan være datadrevne.

Vi kan ikke hjælpe dig med at udforme dine GDRP-dokumenter og privatlivspolitikker. Men vi kan hjælpe din legal department eller juridiske rådgivere med at kortlægge og forstå, hvilke data I gemmer om besøgende og kunder, så de kan udarbejde de rigtige privatlivspolitikker. 

 

Vi hjælper vores kunder med at forstå og fortolke de data, analyseværktøjerne stiller til rådighed. 

Disse tal kan vi enten forsimple gennem dashboard løsninger, eller vi kan automatisere rapporteringsprocessen gennem  skræddersyede rapporter i f.eks. Google Sheets. Det letter arbejdsgangen og mindsker de fejl, der sker i manuelle indtastninger.

Tracking er ofte noget, vi kigger på og får løst i starten af et kundesamarbejde, men vi står også klar til at hjælpe i det løbende samarbejde. Det kan være, når virksomheden står over for forretningsmæssige forandringer som et nyt website eller ændringer i et CRM system, men det kan også være, hvis der ønskes en generelt højere dataintegration i virksomheden. 

Det kan også skyldes eksterne faktorer, der ændrer datalandskabet, som ITP for eksempel har gjort. 

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Kontakt os for samarbejde

Skjoldby & Co © 2013-2022 - Vi connecter vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke