Tracking og sporing

Du kan ikke drive en succesfuld marketingafdeling i 2020, som ikke er drevet af data. I hvert fald ikke, hvis du spørger os. Tracking og sporing er vigtigt for din forretning, men det giver samtidig også ekstra privacy hensyn, som du skal tage højde for. Netop derfor har du brug for eksperter, der kan lave den tekniske og forretningsmæssige kobling mellem tracking, data, eksekvering og mennesker – og det er lige præcis det, vi gør dagligt. 

Nogle af vores tracking tools

Google Tag Manager

Google Tag Manager er ofte hjertet i den sporing, vi opsætter. Her kan vi én gang for alle fange stort set alle de events og mål, der er vigtige. Herefter kan vi sende oplysningerne videre til de egentlige tracking værktøjer som Google Analytics, Facebook eller LinkedIn. Det gør implementeringen hurtigere og minimerer indblanding af jeres udviklere.

Vi hjælper blandt andet virksomheder med at opsætte Google Tag Manager og derefter med at opsætte den øvrige tracking herigennem. 

Google Analytics

Google Analytics er det webanalyseværktøj, som vi beskæftiger os mest med. Out-of-the-box giver det ikke det helt store indblik, men med en korrekt opsætning kan I analysere kunde- og købsrejser og samtidig få et overblik over de marketingkampagner, der giver jer kunder.

Vi hjælper blandt andet virksomheder med at opsætte Google Analytics og lægge en UTM-tracking strategi. Derudover viser vi, hvordan man skal forstå og forholde sig til tallene i Analytics.

Facebook Pixel

Facebook Pixel kan bruges til mange ting: Lige fra analyse af jeres trafik gennem Facebook Attribution til remarketing og opsætning af Website Custom Audiences.

Ligesom Google Analytics er Facebook Pixel nem at installere, men de rigtige brugbare data kommer først ind i Facebook, når I f.eks. får koblet eventsporing på dine besøgendes handlinger. I kan sammenligne Facebook eventsporing med Google Analytics målsporing.

LinkedIn Pixel

LinkedIn er ofte det oversete analyseværktøj. Det kan heller ikke lige så meget som Google Analytics eller Facebook Analytics og Attribution, men det kan give jer nogle stærke indsigter, hvis I er inden for B2B.

Helt konkret kan I se hvilken type virksomheder, der besøger jeres website. I kan også se størrelsen på virksomhederne og hvilke stillingsbetegnelser, jeres besøgende har. Derudover giver LinkedIn Pixel jer mulighed for at lave remarketing-kampagner på LinkedIn.

Markedsføring er blevet komplekst datadrevet

I online marketing-branchen har vi i mange år sagt, at vi kan spore alt online. Det kan for nogle lyde som om, det er nemt at få online marketing rentabelt. Vi skal jo bare skrue op for den markedsføring, der virker, og slukke den der ikke virker. 

Men du har garanteret også indset, at jeres kunders kunderejse er kompleks. Den består sikkert af mange interaktioner før en dialog, et lead eller et salg bliver til. At kunne spore de individuelle interaktioner er i vores optik ikke at være datadrevet. 

I skal tage stilling til attributionsmodeller, datavalidering og ITP. I skal koble interaktioner fra forskellige platforme sammen. 

Det er er det vi mener med, at markedsføring er blevet komplekst datadrevet. 

6 typiske mål at spore på

omsætning

Driver du e-commerce, hvor kunderne køber fra din webshop, skal du selvfølgelig måle på omsætning. 

Du har faktisk også mulighed for at skyde omsætning ind i f.eks. Google Analytics fra et CRM system, når jeres sælgere lukker en aftale. 

Leads og henvendelser

Den typiske måde at spore leads og henvendelser på er gennem en kontaktformular.

Det er ikke ualmindeligt at have flere typer af kontaktformularer, som alle har forskellige hensigter. For at få det fulde overblik er det vigtigt, at disse forskelligheder tænkes ind i jeres tracking-setup.

Bookinger

Kan jeres kunder booke behandlinger, aftaler, kurser, events eller møder på jeres website, er det selvfølgelig et vigtigt målepunkt.

Bruger I tredjeparts bookingsystemer eller betalingssystemer, skal I sikre en korrekt opsætning af cross domain tracking.

Opkald

Rigtig mange virksomheder modtager stadig mange opkald som den første tovejskommunikation med kunderne.

Med opkaldssporing får brugerne vist et unikt telefonnummer på jeres website. Når der ringes til dette, spores det tilbage til den session, brugeren er i gang med.

Signups

En del af jeres kunders kunderejser er måske en tur gennem jeres e-mail automation flow. Derfor bør I spore på signups til jeres nyhedsbrev.

Dog skal I tage stilling til det sted, brugeren tilmelder sig. Der er måske forskel på, om brugeren tilmelder sig via en pop-up, gennem en webinar-tilmelding eller ved et flueben i checkout.

Mail kliks

Ligesom telefonopkald er et vigtigt kontaktpunkt, er en tradtionel e-mail det også en kommunikationsstart. 

Vi kan ikke spore, hvad brugeren skriver i et e-mailprogram. Men vi kan opsætte mål for dem, som klikker på mailadresserne på websitet og der i gennem åbner e-mailprogrammet.

 

Sådan bruger vores kunder os

Analyseværktøjerne virker sjældent alene out-of-the-box. De skal tilpasses den enkelte virksomhed, dennes målsætninger og ønsker til rapportering.

Vi går ind og hjælper med at tage den strategiske snak, der ligger forud for selve implementeringen af selve trackingen.

Derudover hjælper vi med selve implementeringen af tracking lige fra Google Tag Manger til events opsætning til Google Analytics og Facebook. 

Vi oplever, at vi er et rigtig godt bindeled mellem marketing og udviklerne, fordi vi kan tales begges sprog, og vi kan sætte os ind i begges verdener.

Vi hjælper også vores kunder med at identificere data-problematikker som ITP (Intelligent Tracking Prevention og ETP (Enhanced Tracking Prevention), samt med at finde alternative løsninger, så vores kunder fortsat kan være datadrevet.

Vi kan ikke hjælpe jer med at udforme jeres GDRP-dokumenter og privatlivspolitikker. Men vi kan hjælpe jeres legal department eller juridiske rådgivere med at kortlægge og forstå, hvilke data I gemmer om jeres besøgende og jeres kunder, så de kan udarbejde de rigtige privatlivspolitikker. 

 

Vi hjælper alle vores kunder med at forstå og fortolke de data analyseværktøjerne stiller til rådighed. 

Disse tal kan vi enten forsimple gennem dashboard løsninger eller vi kan automatisere rapporteringsprocessen gennem  skræddersyede rapporter i f.eks. Google Sheets. Det letter arbejdsgangen samt de fejl der sker i manuelle indtastninger.

Tracking er ofte noget vi kigger på og får løst i starten af et kundesamarbejde. 

Men vi står også klar til at hjælpe i det løbende samarbejde. Det kan være, når virksomheden står over for forretningsmæssige forandringer som et nyt website eller ændringer i et CRM system, eller at man simpelthen ønsker en højere dataintegration i virksomheden. 

Det kan også være eksterne faktorer, der ændre datalandskabet, som ITP for eksempel har gjort. 

Kunne du tænke dig at høre mere?

Mads er klar til at fortælle dig mere om dine muligheder
Mads Jespersen
Mads Jespersen

CCO & Partner

Skriv til os på hej@skjoldby.com
Så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.
Medlem af FDIH

Skjoldby & Co © 2013-2020 - Vi connecter vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke