B2B marketingstrategi der giver dig varme leads og flere kunder

Det er ingen hemmelighed, at B2B markedsføring kan være en udfordring. Med lange kunderejser og komplekse beslutningsprocesser hos kunderne kan det være svært at finde ud af, hvordan du måler ROI og genererer højkvalitets leads. Vi forstår din udfordring. Vi arbejder med den hver dag, og vi hjælper vores kunder med at skabe nye kunder gennem digital B2B markedsføring. 

3 udfordringer i B2B, der gør det svært for dig som salgs- eller marketingchef

Lange kunderejser og komplekse beslutningsprocesser

B2B kunderejser og beslutningsprocesser er typisk længere og mere komplekse end i B2C salg.

Dine kunder går sikkert gennem flere faser, før de træffer en beslutning. Faser, som inkluderer undersøgelser, research, budgettering og behovsafklaring, inden selve beslutningen tages.

Derudover har B2B købere ofte mere komplekse behov og krav, som også involverer flere beslutningstagere. Hver beslutningstager har ofte forskellige interesser og behov, og det kan tage tid at samle alle involverede parter og træffe en beslutning.

Denne kompleksitet kan skabe udfordringer for jer i salg og marketing. Det kan nemlig være svært at identificere, hvor de potentielle kunder er i kunderejsen, og det kan være udfordrende at kommunikere effektivt til de forskellige beslutningstagere.

Komplekse kunderejser i B2B
SEO rådgivning efter teknisk SEO analyse

Komplekse produkter og ydelser

B2B produkter og ydelser er ofte komplekse og tekniske, og nogle B2B produkter kræver tilpasning til den enkelte kunde.

Dine kunders forståelse og viden – dels om deres behov og dels om jeres produkt – kan variere meget. Det kan gøre det svært at kommunikere effektivt til potentielle kunder, at differentiere sig fra konkurrenterne og skabe et unikt værditilbud.

De fleste B2B indkøb kræver ikke bare en høj produkt- og værdiforståelse fra kundens side, men også en høj tillid. Og det kan tage tid at opbygge disse relationer, som kan skabe langsigtet loyalitet og gentagne køb.

Svært at måle ROI

Selvom digitale kanaler som hjemmesider, e-mails og sociale medier kan være en vigtig del af en B2B marketingstrategi, kræver B2B indkøb typisk dialog med en sælger eller account manager for at fuldføre selve handlen.

Når indkøbet ikke er 100% selvbetjent, og købet foregår over mange forskellige platforme, bliver det sværere at måle ROI. 

Det resulterer ofte i, at der måles på metrikker som trafik og antal Marketing Qualifed Leads (MQLs), som ikke nødvendigvis skaber forretningsværdi. 

Og det gør det i virkeligheden svært at evaluere effektiviteten af din marketingstrategi og justere den i overensstemmelse hermed.

Sådan bygger vi en B2B marketingstrategi der giver dig varmere leads og nye kunder

Kundeindsigt og målgrupper

Step 1: Kunde- og målgruppeindsigt

For at hjælpe jer, skal vi kende jeres kunder og målgrupper. Vi vil sikre, at I får udviklet Ideal Customer Profile (ICP) og Buyer Personas, og derudover laver vi en kundetypeanalyse via Emotionelle Kundetyper.

Strategi og handlingsplan

Step 2: Strategi og plan

Herefter udvikler vi en strategi og en plan for jeres B2B markedsføring. Her får vi beskrevet målsætninger, KPI’er og kanalvalg. Vi får også lagt indledende budgetter og udviklet de første indholdsplaner. 

Vi får defineret, hvem der skal lave hvilke opgaver, hvad der ligger på jeres bord, og hvad der ligger på vores bord.

Eksekvering af B2B marketing

Step 3: Eksekvering og rådgivning

Det er eksekvering på den lange bane og markedsføring på flere kanaler, der skaber succesen.  Vi kan  hjælpe med at producere og optimere de kampagner og indhold, der er behov for, samt rådgiver og sparrer inden for de kanaler, I selv eksekverer på. 

Vi aftaler en fast månedlig ramme for samarbejdet og stiller med det hold af marketingspecialister, der skal bruges til at udfolde strategien. Typisk et hold af 2-5 specialister inden for Google Ads, LinkedIn, kommunikation, SEO og e-mail marketing. 

Vi holder selvfølgelig et månedligt statusmøde med jer, hvor vi i fællesskab følger op på planer og resultater.

Vi har blandt andet hjulpet disse kunder

Pipol

Sådan fik Pipol 320% flere salgskvalificeret leads (SQLs)

Pipol

DBI

Sådan får Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut flere kursister

DBI

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Book et gratis afklaringsmøde

Skjoldby & Co © 2013-2022 - Vi forbinder vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke