Digital B2B marketingstrategi der giver dig varme leads og flere kunder

Det er ingen hemmelighed, at B2B markedsføring kan være en udfordring. Med lange kunderejser og komplekse beslutningsprocesser hos kunderne kan det være svært at finde ud af, hvordan du måler ROI og genererer højkvalitets leads. Vi forstår din udfordring. Vi arbejder med den hver dag, og vi hjælper vores kunder med at skabe nye kunder gennem digital B2B markedsføring. 

3 udfordringer i B2B, der gør det svært for dig som salgs- eller marketingchef

Lange kunderejser og komplekse beslutningsprocesser

B2B kunderejser og beslutningsprocesser er typisk længere og mere komplekse end i B2C salg.

Dine kunder går sikkert gennem flere faser, før de træffer en beslutning. Faser, som inkluderer undersøgelser, research, budgettering og behovsafklaring, inden selve beslutningen tages.

Derudover har B2B købere ofte mere komplekse behov og krav, som også involverer flere beslutningstagere. Hver beslutningstager har ofte forskellige interesser og behov, og det kan tage tid at samle alle involverede parter og træffe en beslutning.

Denne kompleksitet kan skabe udfordringer for jer i salg og marketing. Det kan nemlig være svært at identificere, hvor de potentielle kunder er i kunderejsen, og det kan være udfordrende at kommunikere effektivt til de forskellige beslutningstagere.

Komplekse kunderejser i B2B
SEO rådgivning efter teknisk SEO analyse

Komplekse produkter og ydelser

B2B produkter og ydelser er ofte komplekse og tekniske, og nogle B2B produkter kræver tilpasning til den enkelte kunde.

Dine kunders forståelse og viden – dels om deres behov og dels om jeres produkt – kan variere meget. Det kan gøre det svært at kommunikere effektivt til potentielle kunder, at differentiere sig fra konkurrenterne og skabe et unikt værditilbud.

De fleste B2B indkøb kræver ikke bare en høj produkt- og værdiforståelse fra kundens side, men også en høj tillid. Og det kan tage tid at opbygge disse relationer, som kan skabe langsigtet loyalitet og gentagne køb.

Svært at måle ROI

Selvom digitale kanaler som hjemmesider, e-mails og sociale medier kan være en vigtig del af en B2B marketingstrategi, kræver B2B indkøb typisk dialog med en sælger eller account manager for at fuldføre selve handlen.

Når indkøbet ikke er 100% selvbetjent, og købet foregår over mange forskellige platforme, bliver det sværere at måle ROI. 

Det resulterer ofte i, at der måles på metrikker som trafik og antal Marketing Qualifed Leads (MQLs), som ikke nødvendigvis skaber forretningsværdi. 

Og det gør det i virkeligheden svært at evaluere effektiviteten af din marketingstrategi og justere den i overensstemmelse hermed.

Sådan bygger vi en B2B marketingstrategi der giver dig varmere leads og nye kunder

Kundeindsigt og målgrupper

Step 1: Kunde- og målgruppeindsigt

For at hjælpe jer, skal vi kende jeres kunder og målgrupper. Vi vil sikre, at I får udviklet Ideal Customer Profile (ICP) og Buyer Personas, og derudover laver vi en kundetypeanalyse via Emotionelle Kundetyper.

Strategi og handlingsplan

Step 2: Strategi og plan

Herefter udvikler vi en strategi og en plan for jeres B2B markedsføring, så den er tilpasset jeres kunders kunderejse. Vi beskriver målsætninger, KPI’er og kanalvalg. Og vi også får lagt indledende budgetter og udviklet de første planer for jeres content marketing. 

Sidst men ikke mindst får defineret, hvem der skal lave hvilke opgaver, hvad der ligger på jeres bord, og hvad der ligger på vores bord.

Eksekvering af B2B marketing

Step 3: Eksekvering og rådgivning

Det er eksekvering på den lange bane og digital marketing på flere kanaler, der skaber succesen.  Vi kan  hjælpe med at producere og optimere kampagner på Google og sociale medier, samt producere det content marketing, der er behov for. Vi rådgiver og sparrer selvfølgelig inden for de kanaler, som I selv kan eksekvere på. 

Vi aftaler en fast månedlig ramme for samarbejdet og stiller med det hold af marketingspecialister, der skal bruges til at udfolde strategien. Typisk et hold af 2-5 specialister inden for Google Ads, LinkedIn, kommunikation, SEO og e-mail marketing. 

Vi holder selvfølgelig et månedligt statusmøde med jer, hvor vi i fællesskab følger op på planer og resultater.

Vi har blandt andet hjulpet disse kunder

Pipol

Sådan fik Pipol 320% flere salgskvalificeret leads (SQLs)

Pipol

DBI

Sådan får Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut flere kursister

DBI

Typiske kanaler
i en B2B strategi

E-mail marketing i B2B er en effektiv måde at varme dine leads op på. Når vi arbejder med e-mail marketing arbejder vi typisk med disse elementer:

E-mail signups

Her skaber vi incitamenterne til at tilmelde sig jeres nyhedsbrevet. Det kan være baseret på en webinarstrategi, guides, whitepapers, ebøger – eller “blot” et virkelig godt værditilbud. 

E-mail automation

Her opsætter vi en række email automation flows, som leadsne automatisk tages igennem. Formålet er at få leadsne til at lære jer at kende, og få tillid til netop jer. 

Kampagnemails

Kampagnemails bruger vi til mere aktuel kommunikation. Det kan være annoncering af messedeltagelse, kurser, seminarer, webinars eller andre events, såvel som nye produkter.

Leadscoring

Leadscoring bruger vi til at gøre jeres email automation mere relevant, samt give jer besked om, når en lead er blevet tilpas varmt til, at I kan kontakte vedkommende.

Den første øvelse i Google Ads er, at stoppe al den annoncering, som ikke skaber værdi. Det er ikke ualmindeligt, at vi kan skære 25-50% af Google Ads budgettet væk, allerede fra første måned, fordi det er penge ud af vinduet.

Herefter bygger vi tre kampagnetyper, hvor vi starter fra bunden:

Bottom funnel

Her annoncerer vi på søgninger med høj intention, som er tæt på kontakt. Derudover laver vi remarketing kampagner, for at tiltrække dem, som har været på vores website tidligere. 

Formålet her er at skabe konverteringer.

Mid funnel

Her annoncerer vi på mere interessebaserede søgeord, samt retargeting på både YouTube og Display. Formålet her er at få målgruppen til nærmere at overveje jer som leverandør.

Top funnel

Her bruger vi blandt andet YouTube, Display og Demand Gen ads. Formålet her er at skabe opmærksomhed over for den del af målgruppen, som ikke kender os endnu.

LinkedIn annoncering er en nøglekanal inden for B2B-markedsføring. Vores LinkedIn framework består typisk af tre kampagnetyper:

Cold audience 

Det er dem, som ikke kender os, eller som vi ikke har et digitalt touch point på endnu. Disse kampagner har til formål at vi kommer ind på målgruppens radar, så de engagerer sig i vores indhold.

I indholdet kommunikerer vi:

 • Pains
 • Gains
 • Produkter / services

90 dages retargeting

Det er dem, som har interageret med vores LinkedIn indhold inden for de sidste 90 dage.  Vores kampagneformål her er at skabe troværdighed og tillid til målgruppen.

I indholdet kommunikerer vi:

 • Cases
 • Testimonials
 • Ekstern omtale
 • Logoer fra kunder / partnere
 • Pains
 • Gains
 • Book demo
 • Kontakt os

High intent retargeting

Det er dem som har vist høj interesse i os. Vores kampagneformål her er at få brugerne til at konvertere.

I indholdet kommunikerer vi:

 • Worst pain
 • Kontakt os
 • Book demo

 

Dette kampagnesetup sikrer, at vi rammer målgruppen i hele kunderejsen.

 

Når vi arbejder med SEO-drevet B2B content marketing arbejder vi som udgangspunkt med indhold på tre måder:

Indhold der driver pipeline
Her fokuserer du på indhold, der direkte tiltrækker potentielle kunder, som er klar til at kontakte jer og indgå dialog om køb.

Typisk indhold omfatter:

 • Din virksomhedstype
 • Dit produkt eller ydelse
 • Sammenligninger af relaterende eller konkurrerende produkter


Opmærksomhedsskabende indhold
Her er intentionen om at kontakte jer lav eller ikke-eksisterende. Brugeren er udelukkende på udkig efter inspiration og blive klogere på emner i din branche.

Typisk indhold her inkluderer:

 • Generelle guides og inspirationsartikler
 • Handlingsplaner
 • Ordbøger
 • FAQs

Supportdrevet indhold
Dette er typisk indhold til kunder, der allerede har købt og som har brug for hjælp til dit produkt eller ydelse. Denne tilgang kan nemt overses, da fokus ofte ligger på new business. Men fastholdelse af kunder er også vigtigt – især for SaaS-virksomheder.

Typisk indhold her inkluderer:

 • Produktguides
 • Supportindhold

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Book et gratis afklaringsmøde

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke