BeautyCos

Sådan gav BEAUTYCOS' webshop-migrering SEO-vækst

BEAUTYCOS er en af de største webshops i Danmark inden for hårpleje og skønhedsprodukter. De havde over en længere periode forberedt sig på at opgradere fra Magento 1 til Magento 2, og havde i den sidste del af fasen brug for hjælp til at sikre at SEO-værdien blev bevaret.

Resultatet

Migreringen var en succes. Google fik i løbet af få dage indekseret de vigtigeste URLs.

I måneden efter steg de organiske besøg og den organiske omsætning steget med 32%. Herefter steg den organiske synlighed og trafik yderligere. Kigger vi fra migreringsdagen ved udgangen af marts 2019 frem til årets udgang, og sammenligner med samme periode året er den organiske trafik steget med 79% og omsætningen fra denne trafik med 27%.

Casen blev shortlisted til SEMrush Nordic Search Awards 2020 i kategorien Best SEO Campaign, men vandt desværre ikke kategorien.

0%

højere organisk omsætning

0%

mere organisk trafik end året før

Strategien

Forskellene mellem Magento 1 og 2 er så store, at det i princippet er som at migrere til et helt nyt shopsystem. Målet var ikke at tabe nøgleplaceringer i Google, organisk trafik eller omsætning efter migreringen. Skjoldby & Co har en fast tre-trins proces, når vi skal arbejde med migreringer som denne:

Trin 1: Indledende analyser og vejledning
Trin 2: Migreringsdagen
Trin 3: Efterfølgende overvågning og rettelser

Lars Skjoldby fortæller
Det bevidner om stor professionalisme og rettidig omhu, når BEAUTYCOS tager et SEO-bureau som os med på råd i deres webshop-opgradering. Selv dygtige og erfarne udviklere kan ikke være eksperter i, hvordan Googles søgerobotter og algoritmer reagerer på ens funktioner og kode. Det er her vi spiller vores tekniske SEO-erfaring på banen. Vi kender faldgruberne og risici. Vi kender løsningerne og kan vurdere dem op imod omkostninger, tab og gevinst.

Det er ikke altid vi finder problemer. Men når vi gør, kan de være forskel på om ens lancering bliver en festdag eller en katastrofe.

For BEAUTYCOS blev det en festdag.

Lars Skjoldby, CEO og Senior SEO konsulent - Skjoldby & Co

Løsningen

Trin 1: Indledende analyser og vejledning
I forbindelse med opgraderingen ville BEAUTYCOS ændre webarkitekturen på webshoppen. Det betød nye URLs til næsten alle kategori- og produktsider, nye filtreringsmuligheder samt en ny navigation.

I de indledende analyser fandt vi nogle kritiske punkter i filtreringsfunktionenerne som medførte, at shoppen genererede over 1 mio URLs, som potentielt kunne skade shoppens crawl budget og udvande meget af den interne PageRank. Vi hjalp udviklerne med at finde tekniske løsninger på dette problem.
BEAUTYCOS havde selv stået for mapping af 301 redirects, og vi hjalp dem med at tjekke disse igennem inden lanceringen og rettede dem, der var stillet forkert.

Derudover kombinerede vi data fra Google Analytics, Google Search Console og Google Ads for at identificere de søgeord og de landingssider, der gav mest trafik og konverterede bedst, samt de søgeord og landingssider, som blot gav mange eksponeringer men ingen relevant trafik eller konverteringer.

Vi fik oversat en god overvågning af søgeord, trafik og 404-fejl, som skulle bruges efter selve migreringen.

Trin 2: Migreringsdagen
På migreringsdagen mødte vi op på BEAUTYCOS' kontor for at sikre og overvåge migreringen fra et SEO perspektiv. Vi tjekker op på, at de ting SEO-tekniske ting vi har lavet i udviklingsmiljøet er flyttet korrekt over i livemiljøet. Når vi sidder fysisk sammen bliver kommunikationen mere effektiv, og vi kan fange og rette fejl meget hurtigere end hvis vi sidder hver for sig.

Trin 3: Efterfølgende overvågning og rettelser
I de efterfølgende to måneder overvågede vi websitets trafik, konverteringer, 404 fejl, indeksering, rangeringer, synlighed samt sitets logfiler.

Migrering af Magento Webshop
Benjamin Birkholm
Vi ville være 120% sikre på at vores positioner i Google ikke blev negativt påvirket af migreringen. I processen må ingenting gå galt, det kan have utroligt store økonomiske følger, hvis det ikke bliver gjort korrekt. Derfor blev vi enige om at måtte søge ekstern hjælp fra de allerbedste i Danmark til denne proces.

Samarbejdet gav os en sikkerhed for, at der ikke var ting vi havde overset, og hvis der var nogle ting, der skabte problemer, var Skjoldby & Co hurtige til at spore os ind på dette.

Da dette er en lidt nervepirrende operation, så var det var mega rart og gav en dejlig ro i maven, at Lasse fra Skjoldby & Co var med til selve migreringen på vores kontor, og ikke arbejdede remote på denne del af processen.

Benjamin Birkholm, Ecommerce Manager - BEAUTYCOS

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Book et gratis afklaringsmøde

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke