LampeGuru

Sådan oplevede LampeGuru vækst med tæt Google Ads-samarbejde

LampeGuru er en webshop, som sælger alt indenfor lamper og belysning. Da LampeGuru skulle skifte SEM-bureau, tog de kontakt til os, og efter blot en uge var kontrakten underskrevet. Det blev starten på et samarbejde, hvor vækst, løbende forbedringer og den gode kommunikation var i højsædet.
0%

ROAS

0%

forbedret konverteringsrate for hele kontoen

0%

flere konverteringer for Shopping-kampagnerne

Strategien

I forbindelse med udskiftningen af SEM-bureau ønskede LampeGuru samtidig at lægge en ny strategi, som fokuserede på mere initiativ, vækst og bedre kommunikation med bureauet.

VÆKST
LampeGuru kom til os med en ROAS, de egentlig var tilfredse med. Alligevel sad de tilbage med en følelse af, at de kunne gøre mere ift. markedsføring og vækst i webshoppen. De stod i en situation, hvor der ikke blev taget initiativ, og det betød, at markedsføringen var gået i stå. De havde brug for nytænkning og nye initiativer, der kunne føre til vækst.

KOMMUNIKATION
For LampeGuru var kommunikationen vigtig. Det er den også for os. Derfor fik vi hurtigt klarlagt, hvordan vi bedst kunne kommunikere igennem samarbejdet. LampeGuru havde brug for et bureau, der professionelt kunne overtage deres SEM setup, men som samtidig tog LampeGuru med i beslutningsprocessen. Derfor var hyppige telefonmøder og korte svartider en vigtig del af strategien.

Steffen Andersen
For mig er det vigtigt, at jeg nemt kan få kontakt til dem, som sidder i maskinen, og hurtig reaktion er en stor fordel for mig, hvilket Skjoldby & Co til fulde har levet op til.

God kommunikation er et godt, gammelt trick, som stadig virker. Vi praktiserer det selv på LampeGuru, og derfor ved vi også, at det er svært – og dyrt – men det virker.

Adwords er ikke min stærke side, og jeg har derfor haft brug for en konkret og tæt kontakt. Det kan være svært at forstå en butik, men her har vi løbende været i dialog, og derved har Skjoldby & Co lært os at kende.

Jeg har fået en bedre forståelse for, hvad vi kan gøre og hvilke knapper, vi kan skrue på – og hvilke vi ikke kan.

Melanie har gjort et fantastisk stykke arbejde ud fra de rammer, hun fik stillet. Godt arbejde!

Steffen Andersen, CEO - LampeGuru.dk

Løsningen

Når vi indgår et løbende samarbejde, tager vi os af alle de problemstillinger, som opstår, og vi leder aktivt efter muligheder for forbedring. I LampeGurus tilfælde udviste det sig bl.a. i følgende løsninger.

Fokus på profit


Vi ville gerne forsøge os med at udvide Google Shopping for at få det maksimale ud af de forskellige produkter, som LampeGuru har i sortiment og deres marketingbudgetter på Google Ads. Shopping-kampagnerne havde været standard med tROAS strategi, og de var opdelt i generisk og Smart Home produkter.

Vi fik arbejdet med feedet og sorteret produkterne ud fra deres reelle avanceprocenter, hvorefter vi delte Shopping-kampagnerne ud i fire dele. På denne måde kunne vi bedre sikre, at vores tROAS mål var tilpasset de konkrete produkter, og vi kunne styre budgetterne bedre og derved øge Lampegurus omsætning.

Vi oplevede stor succes med dette, og vi har forsøgt at lave lignende løsninger på andre af vores ecommerce kunder siden.

Profit
Merge Ads Accounts

Konsolidering af Ads-konti


LampeGuru havde ved samarbejdets start to Google Ads konti - en, der kørte via en CSS partner, og en hel traditionel konto. Med dette setup risikerede vi dobbelt tracking på konverteringer, som derved kunne inflatere resultaterne uhensigtsmæssigt. Derfor aftalte vi med Steffen, at vi ville lave en løbende migrering af kampagnestrukturen og budgettet fra CSS-kontoen over på den primære.

Vi lavede en model, som vi fremlagde for Steffen og viste, at arbejdet ville tage et par måneder. Steffen godkendte, og migreringen foregik samtidig med, at LampeGuru havde en hjemmesidemigrering. Derfor var der en forståelse for, at skulle der være fald i salg, ville det være minimeret, eftersom begge migreringer skete samtidig.

Migreringen af kampagnestrukturen gik fint, og kampagnerne tog fat hurtigere end forventet pga. det store datagrundlag, som den primære konto allerede havde.

Black Friday


Vi har kørt Black Friday med LampeGuru i både 2019 og 2020. I 2019 valgte LampeGuru at fokusere deres salg på selve Black Friday, men i 2020 ændrede de strategi og valgte som mange andre at holde Black Week med udsalg spredt ud over hele ugen. SEM konsulent Melanie Darling og Steffen Andersen fra LampeGuru havde allerede fra august talt om de forskellige tilbud, tiltag og mål for de forskellige kanaler. Blandt andet forsøgte vi at drive tilmeldinger til LampeGurus nyhedsbrev igennem YouTube annoncer, da LampeGuru havde mange flere produkter på tilbud om onsdagen før Black Friday.

På selve Black Friday var vi i Skjoldby & Co på kontoret det meste af dagen og aftenen. Her havde Melanie løbende telefonisk kontakt med Steffen, blandt andet for at tale om pacing først på dagen, resultaterne op til aften, og hvordan niveauet lå løbende.

Der var god synergi mellem de resultater, vi så, og vores forventninger i forhold til den tidligere planlægning. Det betød nemlig, at mange af salgene var kommet tidligere på ugen, blandt andet gennem tilbud i nyhedsbreve, imens resten af salgene ville være spredt ud over den kommende weekend og Cyber Monday. Melanie var på kontoen hele weekenden og om mandagen for at holde styr på budgetterne, at annoncerne skiftede som de skulle, at produkter ikke blev afvist og fik de korrekte priser ved tilbud m.m.

Alt i alt var det en succesfuld Black Week og Cyber Monday, hvor vi ramte vores omsætningsmål og holdt en fornuftig ROAS. Særligt på den norske konto performede vi over forventning.

Black Friday Bånd
For mig som konsulent har det været en kæmpe ære og meget lærerigt at være tilknyttet LampeGuru over de sidste par år. De har været min første store ecommerce kunde, og det har været en stor glæde at kunne give dem tryghed i vores samarbejde ved at have løbende dialog og sørge for at opnå de resultater, som de har ønsket.

Steffen har givet mig rum til at arbejde som specialist, men vores løbende snakke om kontoen med fokuspunkter, resultater og nye initiativer har været et sandt samarbejde med tillid fra begge sider. Jeg er selv vokset med opgaven og føler mig bestemt bedre rustet til at håndtere store ecommerce kunder nu, takket være erfaringerne jeg har gjort mig med LampeGuru og Steffen.

Melanie Darling, SEM konsulent, Skjoldby & Co

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Book et gratis afklaringsmøde

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke