Visit Roskilde – RO:KOST Madfestival

Fra traditionel til online markedsføring, med markante resultater

RO:KOST er en madfestival startet af Visit Roskilde. Udenfor Roskildes bygrænse findes der masser af dygtige og dedikerede fødevareproducenter, der hver især fremstiller unikke produkter. Festivalen er en hyldest til alle disse delikate fødevarer, som bliver produceret lokalt, så du kan smage på Roskildes lokale spisekammer.
0%

flere solgte billetter

+0

gæster

+0

i samlet meromsætning

Strategien

Fra primært at have brugt de mere traditionelle markedsføringskanaler som avisannoncer og plakater i byen, var Visit Roskilde klar til, for alvor, at investere online markedsføring i forbindelse med festivalens femte afholdelse.

Visit Roskildes interesse var, sammen med de lokale råvareproducenter og restauranter, at skabe et øget kendskab til festivalen – og i den forbindelse branding af råvareproducenterne og restauranterne.
Derudover at skabe et øget billetsalg og deraf mersalg og meromsætning.

Louise Faber, Visit Roskilde
Den digitale satsning og investering i samarbejdet med Skjoldby & Co er gået over forventning og har båret frugt.

Helt konkret har det skabt et mersalg på 700 billetter, sammenlignet med året før! Til stor glæde for restauranter og medproducenter.

Louise Faber, Projektleder RO:KOST Madfestival og turismekoordinator - Visit Roskilde

Løsningen

Da spørgsmålet kom til hvilket indhold vi skulle producere til Facebook, fik vi talt os ind på video som det bærende element i kampagnen. Nærmere betegnet et fokus på præsentationsvideoer med de 10 restauranter. Low budget iPhone video, men fin kvalitet, god lyd, levende og autentisk. De autentiske videoannoncer engagerede løbende brugerne til at tag’e venner, kollegaer og familie i opslagene, samt man kunne afgive begivenhedssvar i annoncen.

Det vil sige, at deltagerantallet og antal “interesserede” til eventet, voksede kontinuerligt op til selve eventet, hvor vi lavede re-target annoncer med link til billetsalg. På den måde fik vi en masse begivenhedssvar, fik den organiske trafik til at rulle, samt opbyggede re-targeting målgrupper.

De viste sig at være en god investering at lade restauranterne selv tale direkte til deres potentielle publikum. At give dem et menneskeligt ansigt, i stedet for Visit Roskilde som en abstrakt afsender.

Vi har oplevet en solid strategisk rådgivning og sparring, samt efterfølgende udførelse. Undervejs har vi haft glæde af en konstruktiv ping pong i dialogen.“

Louise Faber, Projektleder RO:KOST Madfestival og turismekoordinator - Visit Roskilde

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Book et gratis afklaringsmøde

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke