SEM og Paid Search – Marketing du kan måle

Vi ved, at SEM og Paid Search er nogle af de mest effektive taktikker, når du vil skabe relevant trafik, flere leads og mere salg i din virksomhed. Det kræver den rette indsigt og tekniske know-how at skabe et positivt afkast med SEM – og vores eksperter står klar til at vise dig hvordan. 

Vi benytter disse SEM-platforme

Google Ads

Google Ads er den mest benyttede SEM-platform og omfatter hele Googles annonceunivers lige fra tekstannoncerne på Google til YouTube annoncering.

Google Shopping

Google Shopping, som også er en del af Google Ads, er den vigtigste annonceringskanal til online handel og webshops. Den rammer brugerne helt i slutningen af deres kunderejse.

Bing Ads

Der er mange virksomheder, som helt overser Bing Ads i SEM-strategien. Bing er da også den lille søgemaskine, men der er omsætning at hente for mange brancher, og investeringen er tilmed lav.

Derfor er SEM og paid search vigtige marketingkanaler

SEM står for Search Engine Marketing og er den betalte del i søgemaskinerne. Derfor kaldes SEM også for Paid Search. Afregningsmodellen med SEM hedder PPC, som står for Pay Per Click. Det betyder, som navnet antyder, at du kun betaler, hvis nogen klikker på din annonce – og det skal de nok gøre, hvis du har en ordentlig SEM-strategi.

SEM er en af de vigtigste marketingkanaler, når det kommer til at drive relevant og konverterende trafik til dit website.

Når din målgruppe sætter sig foran søgemaskinen og skal til at skrive noget i søgefeltet, har de allerede et erkendt behov eller problem – ellers ville de ikke søge i første omgang. Hermed er den potentielle kunde allerede modnet i forhold til at foretage en handling efter søgningen.

Med SEM og paid search er vi fokuserede på konvertering i slutningen af kunderejsen, modsat SEO hvor vi som regel sigter på at ramme hele den bevidste kunderejse.

Med SEM kan vi meget præcist målrette søgeord og geografi til en bestemt landingsside og sikre, at denne side bliver vist blandt annoncerne i toppen. Vi kan faktisk også byde ind med anderledes annoncer til dem, som allerede har besøgt dit website.

Den data, vi indsamler, kan vi bruge strategisk. Vi oplever f.eks. ofte, at det er meget effektivt at bruge automatiske budstrategier. Det betyder, at vi lader algoritmen byde på vores søgeord, men vi sætter nogle kriterier for vores målsætning.

Inden for leadgenerering og bookinger kan vi f.eks. styre mod en maksimal Cost Per Acquisition (CPA), imens vi inden for e-commerce kan styre mod et bestemt Return On Ads Spend (ROAS).

Hvorfor skal I bruge et SEM-bureau?

SEM og paid search afvikles fra dynamiske annonceplatforme, der styres af søgemaskinernes SEM-algoritmer. 

Og det lyder jo meget godt.. men hvad betyder det egentlig? 

Det betyder, at algoritmen blandt andet kigger på, hvordan brugerne reagerer på annoncerne. Det gør de ud fra brugernes adfærd. Klikker de? Klikker de ikke? Klikker de i stedet på dine konkurrenter?

Finder brugerne dine annoncer mindre relevante, kan dine klikpriser og din annoncering blive dyrere. 

Algoritmen kigger også på, hvordan dine konkurrenter byder her og nu. Det kan ændre sig fra dag til dag og medbringer en risiko for, at du kan miste synlighed til fordel for konkurrenterne, som løber af med de besøgende og med salget.  Derfor er det vigtigt, at jeres SEM-kampagner løbende optimeres og justeres. Nye annoncetekster skal testes, og nye budstrategier skal måske afprøves.

 

Der kommer også løbende ændringer og nyheder på de forskellige SEM-platforme, og det er derfor vigtigt, at du har en samarbejdspartner, der kan koble eventuelle nye funktioner op på jeres strategi om synlighed, kendskab og vækst. 

En af de helt store ændringer på SEM-platformene er den stigende brug af automation, som i bund og grund betyder, at man lader algoritmen styre mere og mere. 

Med teknologier som AI og Machine Learning kan algoritmerne meget hurtigere vælge de relevante budskaber i specifikke situationer til de rette priser.  

Det sætter nogle helt særlige krav til den moderne SEM-konsulent. Dels skal vi fodre maskinen med kreative tiltag som annoncetekster. Og dels skal vi sørge for, at maskinen målretter ud fra de rette data. 

Og det er netop det, vi har specialiseret os i. 

Mød vores paid search konsulenter

Melanie Darling
Melanie Darling

Paid Search-konsulent 

Lars Thoning Dybro
Lars Thoning
Dybro

Paid Search-konsulent 

Signe Schiøtt Christensen
Signe Schiøtt Christensen

Paid Search-konsulent

Skal vi hjælpe jeres salg- og marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres salg- og marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres online markedsføring.

Book et gratis afklaringsmøde

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke