Facebook annoncering

Jeres marketingafdeling har sikkert vidst det i årevis:  Organisk reach på Facebook daler. Derfor skal I nu lave intelligent og målrettet Facebook annoncering for at nå jeres målgrupper og skabe salg gennem sociale medier. Og det hjælper vi gerne ambitiøse, digitale virksomheder med.

Hvorfor er Facebook annoncering en interessant marketingkanal?

Omkring 3,5 mio. danskere har en profil på Facebook. 62% af dem, hvilket er  mere end 2 mio danskere, tjekker ind på Facebook mindst én gang om dagen. Knap 25% af danskerne logger hver dag på Facebook mindst to gange i løbet af arbejdstiden. 

Vores massive brug af Facebook gør, at Facebook har store mængder af data, som kan inddele forbrugere i præcise adfærds- og interessegrupper.

Facebook har selvfølgelig også klassiske datapunkter i form af demografi -eksempelvis alder, køn og forhold såvel som uddannelse og arbejde. Og Facebook har geografiske data som bopæl, og hvor man eventuelt har opholdt sig eller rejst til for nylig.

Alle disse datapunkter og grupperinger udvikles konstant. De kan mixes på kryds og tværs til at definere målgrupper, som I ønsker at komme i kontakt med.

I kan også selv definere målgrupper ud fra, hvordan jeres eksisterende brugere og kunder interagerer med jer. Det kan fx være dem, der har besøgt bestemte sider på jeres website, udført bestemte handlinger på jeres website eller dem, som har købt af jer. Dette kaldes retargeting. 

Når vi snakker Facebook og annoncering, er det vigtigt at huske, at det ikke kun drejer sig om Facebook som platform, men også Instagram. 

Det betyder, at Instagram annoncering administreres i Facebooks annonceplatform. Vi har de samme målretningsmetoder, som kan lægges oven på de kreativer, som passer ind i Instagram platformen. 

Med de mange forskellige målgrupper kan I lave målrettet annoncering gennem hele kundens kunderejse:

Facebook annoncering og kunderejse

I kan tilpasse annoncekreativerne, platformen (Facebook, Instagram, Messenger og Stories) og kampagnerne til hvert stadie. 

I kan fx køre oplysende videokampagner i starten af kunderejsen, køre lead ads kampagner i midten og case stories via karruseller og kanvas annoncer op til køb.

Med Facebook annoncering behøver I ikke nødvendigvis at være aktive på jeres Facebook og Instagram sider. Annoncerne kører helt adskilt fra, hvad I ellers laver på Facebook og Instagram. 

Hvorfor samarbejde med et Facebook bureau?

Inden for Facebook annoncering kommer der løbende nye kampagne- og annoncemuligheder, nye målretningstyper, nye metrics og nye sporingsmuligheder. 

Mens disse stadig er nyheder, og inden konkurrenterne tager dem i brug, kan man ofte vinde ekstra synlighed til billigere omkostninger. 

Men der sker også ændringer i systemerne, der gør det nemmere at bruge flere penge, mens det kan blive sværere at spotte, hvornår I bruger for mange.  

Det sker også, at Facebook fjerner målretninger eller på anden måde ændrer i deres systemer, og det kan have indflydelse på jeres kampagner og målsætninger. 

Derudover er hele Facebook algoritmen dynamisk. Det betyder, at I ikke bare kan sætte en kampagne live og derefter lade den leve sit eget liv. 

Kampagnens performance afhænger af, hvordan målgruppen tager imod den og interagerer med den. Denne adfærd kan være til gavn for kampagnen i starten, men kan sagtens ændre sig over tid. 

Måske er budskabet ikke længere interessant. Måske er målgruppen udtømt. 

Derfor kræver Facebook annoncering, at I løbende holder jer opdateret på, hvad der sker af nye ting på platformen, hvilken indflydelse dette har på jeres kampagner og budskaber, og hvordan I optimerer kampagnerne baseret på målgruppernes adfærd. 

Det kræver specialist-ressourcer i jeres marketingafdeling. 

Når I vælger at samarbejde med et bureau som Skjoldby&Co, kan nogle eller alle disse roller outsources. Dermed sikrer I jer, at jeres Facebook markedsføring altid er cutting edge. 

Derudover adskiller vi os fra andre Facebook bureauer. Vi kommer ud i jeres virksomhed – jeres marketingafdeling – og udfører nogle af disse opgaver. Det giver os en meget bedre forståelse for jer, jeres produkt og jeres marked. Samtidig får I en meget bedre forståelse for vores arbejde og de muligheder, der ligger i Facebook Annoncering. 

Som klicheen lyder: 1+1=3.

Sådan arbejder vi med Facebook annoncering

Facebook annoncering er ikke noget du laver én gang, og så er du færdig.
Det er en løbende process af optimeringer, tests og teser – og hver kampagne kan have forskellige målsætninger.
Vi indleder samarbejdet i en opstartsfase, som herefter går over i et løbende samarbejde.

opstartsfase

Den første måned af samarbejdet gennemgår vi et opstartsforløb, som blandt andet indeholder:

 • Indledende workshop med jer
 • Adgange og kontoopsætninger
 • Situations- og konkurrentanalyser
 • Pixel installation
 • Opsætning af målgrupper og de første kampagner
 • Strategi og målsætninger
 • Opstartsmøde med jer.

Løbende arbejde

Vi aftaler, hvor mange dage om måneden, vi arbejder med Facebook annoncering for jer og hvor meget af dette, der foregår hos jer. Her arbejder vi blandt andet med:

 • Opsætning af nye kampagner
 • Optimering af eksisterende kampagner
 • Fintuning af målgrupper
 • Udnyttelse af relevante nyheder på Facebook
 • Optimering via split tests
 • Monitorering, overvågning og rapportering til jer.

Kunne du tænke dig at høre mere?

Mads er klar til at fortælle dig mere om dine muligheder
Mads Jespersen
Mads Jespersen

CCO & Partner

Skriv til os på hej@skjoldby.com
Så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.
Medlem af FDIH

Skjoldby & Co © 2013-2020 - Vi connecter vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke