SEO Analyse

SEO Analyse – Få et grundigt 360° SEO-tjek og opdag potentialerne

En SEO-analyse er en grundig situationsanalyse, som belyser forskellige vinkler af din nuværende situation i søgemaskinerne, og hvorfor du ligger, som du gør. Den er grundlaget for den SEO-plan og det SEO-arbejde, vi efterfølgende skal lave sammen med dig, men fordi situationen ændrer sig, skal dele af analyserne også genbesøges i det løbende SEO-arbejde.

En god SEO-analyse

En SEO-analyse er meget mere end at køre dit website igennem et SEO-værktøj.
Du har behov for et helhedsbillede, som du kan lægge strategi, budgetter og målsætninger ud fra.

Søgeordsanalyse

Formålet med SEO er at blive fundet gennem søgninger. Derfor skal en SEO-analyse også tage stilling til, hvilke søgeord du vil findes på. 

Vi laver flere forskellige søgeordsanalyser, og gennem eksisterende data kan vi beregne, hvor meget omsætning eller hvor mange leads SEO-arbejdet potentielt kan give.

Teknisk SEO-analyse

Den tekniske SEO-analyse skal blandt andet belyse udfordringer med rendering af JavaScript, HTML, Schema, mobile first, indekseringsbarrierer og hastighed.

Din tekniske platform kan både være en klods om benet, såvel som det kan øge din synlighed i søgemaskinerne.   

 

Onpage-analyse

Onpage SEO-analysen giver et helhedsbillede af kvaliteten på dit indhold. 

Vi kigger på, om indholdet er optimeret i forhold til dine vigtigeste søgeord, om du bliver fundet på det, om det giver den rette mængde klik, og om det leder til konverteringer.

Link-analyse

Linkanalysen vil vise, hvordan du har arbejdet med linkbuilding tidligere, om der skal ryddes op, og hvor meget energi der skal lægges i at skaffe nye links.

Vi analyserer også din interne linkstruktur for at se, om du får den optimale linkværdi fordelt til dine vigtigste sider. 

E-A-T vurdering

For at få og opretholde gode placeringer på Google skal du have og vise Ekspertise, Autoritet og Troværdighed. 

Vi vurderer både de interne faktorer så som kvaliteten af dit indhold, såvel som de eksterne faktorer i form af omtaler og links. 

Konkurrentanalyse

I alle de foregående analyser, indgår også konkurrentanalyse. Vi kigger altså på dine konkurrenters søgeord, onpage, teknik, links og vurderer deres ekspertise, autoritet og troværdighed. 

Det giver os indblik i, hvor meget energi konkurrenterne bruger, og om det giver mening at bruge flere, færre eller tilsvarende ressourcer.

En SEO-Analyse er en del af vores opstartsfase

Vi drives af at rådgive, beslutte og eksekvere på vores anbefalinger.
Vi drives af at se og få forbedringerne til at ske for vores kunder. 

Gennem de sidste otte år har vi set mange SEO-analyser ende i skuffer eller blive glemt i indbakker. Det skyldes oftest mangel på interne ressourcer, kompetencer eller ejerskab over de SEO-projekter, analysen kaster af sig. 

Det er spild af tid. Det er spild af penge. Og det er ikke særlig tilfredsstillende – hverken for dig eller for os.

Der, hvor vi skaber den største værdi, er, når vi selv kan være med til at implementere vores anbefalinger. 

Vi kender til de forskellige afhængigheder, der kan ligge i de enkelte SEO-opgaver og -projekter. Det betyder, at vi kan sikre den rigtige prioritering i den rigtige rækkefølge i takt med, at projekterne udvikler sig.

Derfor er det i dag sjældent, at vi laver en SEO-analyse uden en eller anden form for løbende samarbejde efter analysen. 

Eksempel på SEO Analyse og Projektplan

Kan du bruge en forældet SEO-Rapport?

Teknisk SEO Analyse

Nej, vel?

Vi vil nødig lave lange SEO-rapporter baseret på øjebliksbilleder fra SEO-analyserne. En SEO-rapport vil ofte være forældet, før første afsnit er skrevet færdigt.

Og når SEO-arbejdet er i gang, skal du alligevel genanalysere nogle af områderne. Den løbende iteration bliver til nye projekter og SEO-opgaver.

Lad os beskrive nogle eksempler:

  • Når du har implementeret nogle af vores tekniske anbefalinger, skal vi analysere disse områder igen og undersøge, om det har givet anledning til andre udfordringer eller nye potentialer. 
  • Når vi udgiver nye landingssider, analyserer vi løbende på dem for at forbedre synlighed, klikrater og konverteringer. 
  • Jo mere du arbejder med SEO, des mere data får du om dit website. Disse data udvikler sig konstant, og det giver anledning til nye SEO-projekter.
Så køber du eller får du en gratis SEO rapport fra et SEO bureau, så husk at det blot er et øjebliksbillede, og at værdiskabende SEO-arbejde består af løbende analyser.

Skal vi være en del af jeres marketingteam?

Lad os hjælpe jer med at bringe specialistkompetencer og ressourcer til jeres marketingteam,
så vi i fællesskab kan få sat fart på jeres digitale marketing.

Kontakt os for samarbejde

Skjoldby & Co © 2013-2022 - Vi connecter vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke