SEO Analyse

SEO Analyse

En SEO-analyse er en grundig situationsanalyse, som belyser forskellige vinkler af jeres nuværende situation i søgemaskinerne, samt hvorfor I ligger, som I gør. Den er grundlaget for den SEO-plan og det SEO-arbejde, vi efterfølgende skal lave sammen med jer. Men fordi situationen ændrer sig, skal dele af analyserne også genbesøges i det løbende SEO-arbejde.

Dette indeholder en god SEO-analyse:

En SEO-analyse er meget mere end at køre jeres website igennem et SEO-værktøj.
I har behov for et helhedsbillede, som I kan tage lægge strategi, budgetter og målsætninger ud fra.

Søgeordsanalyse

Formålet med SEO er at blive fundet gennem søgninger. Derfor skal en SEO-analyse også tage stilling til, hvad I vil findes på. 

Vi laver flere forskellige søgeordsanalyser og gennem eksisterende data, kan vi beregne hvor meget omsætning eller hvor mange leads SEO-arbejdet potentielt kan give.

Konkurrentanalyse

Konkurrentanalysen synligører dels hvad konkurrenterne gør godt af SEO-taktikker og dels hvad de bliver fundet på, som I ikke bliver fundet på.

Den vil give jer et indblik i, hvor meget energi konkurrenterne har brugt og om det giver mening, at bruge flere, færre eller tilsvarende ressourcer.

Teknisk SEO-analyse

Den tekniske SEO-analyse skal blandt andet belyse udfordringer med rendering af JavaScript, HTML, Schema, mobile first, indekseringsbarrierer og hastighed.

Jeres tekniske platform kan både være en klods om benet såvel som det der øger jeres synlighed i søgemaskinerne.   

 

Onpage-analyse

Onpage SEO-analysen giver et helhedsbillede af kvaliteten på jeres indhold. 

Vi kigger på, om det er optimeret i forhold til jeres vigtigeste søgeord, om I bliver fundet på det, om det giver den rette mængde klik, og om indholdet leder til konverteringer.

Link-analyse

Linkanalysen vil vise, hvordan I har arbejdet med linkbuilding tidligere, om der skal ryddes op og hvor meget energi der skal lægges i at skaffe nye links.

Vi analyserer også jeres internelinkstruktur for at se, om I får den optimale linkværdi fordelt til jeres vigtigeste sider. 

E-A-T vurdering

For at få og opretholde gode placeringer på Google skal I have og vise Ekspertise, Autoritet og Troværdighed. 

Vi vurderer både de interne faktorer så som kvaliteten af jeres indhold, såvel som de eksterne faktorer i form af omtaler og links. 

En SEO-AnalysE er en del af vores opstartsfase

Vi drives af at rådgive, beslutte og eksekvere på vores anbefalinger.
Vi drives af at se og få forbedringerne til at ske for vores kunder. 

Gennem de sidste 8 år har vi set mange SEO-analyser ende i skuffer eller blive glemt i indbakker. Det skyldes oftest mangel på interne ressourcer, kompetencer eller ejerskab over de SEO-projekter analysen kaster af sig. 

Det er spild af tid. Det er spild af penge. Og det er ikke særligt tilfredsstillende – hverken for jer eller for os.

Der hvor vi skaber den største værdi, er, når vi selv kan være med til at implementere vores anbefalinger. 

Vi kender til de forskellige afhængigheder, der kan ligge i de enkelte SEO-opgaver og -projekter. Det betyder, at vi kan sikre den rigtige prioritering i den rigtige rækkefølge i takt med, at projekterne udvikler sig.

Derfor er det i dag sjældent, at vi laver en SEO-analyse, uden vi også kan indgå i en eller anden form for løbende samarbejde efter analysen. 

Eksempel på SEO Analyse og Projektplan

Kan du bruge en forældet SEO-Rapport?

Iterative SEO Analyser

Vi vil nødig lave lange SEO-rapporter baseret på øjebliksbilleder fra SEO-analyserne. En SEO-rapporten vil være forældet før første afsnit er skrevet.

Og når SEO-arbejdet er i gang, skal I alligevel genbesøge nogle af analyseområderne. De løbende iterationer bliver til nye projekter og opgaver.

Lad os beskrive nogle eksempler:

  • Når I har implementeret nogle af vores tekniske anbefalinger, skal vi analysere disse områder igen og undersøge, om det har givet anledning til andre udfordringer eller nye potentialer. 
  • Når vi udgiver nye landingssider analyserer vi løbende på dem for at forbedre synlighed, klikrater og konverteringer. 
  • Jo mere I arbejder med SEO, des mere data får I om jeres website. Disse data udvikler sig konstant, og det giver anledning til nye SEO-projekter.

Kunne du tænke dig at høre mere?

Mads er klar til at fortælle dig mere om dine muligheder
Mads Jespersen
Mads Jespersen

CCO & Partner

Skriv til os på hej@skjoldby.com
Så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.
Medlem af FDIH

Skjoldby & Co © 2013-2020 - Vi connecter vores kunder med nye kunder gennem digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke