Begrænset af budget – betyder at du taber penge på AdWords


Hvis du ser statusen “begrænset af budget” ud for dine AdWords kampagner, så betyder det, at du ikke har afsat nok penge, til at få vist dine kampagner gennem hele døgnet.

Det kan virke trygt at sætte en budgetbegrænsning på dine kampagner.

Men det har nogle konsekvenser hvis dine kampagner begrænses af dit budget:

Du mister data. Du mister visninger. Du mister salg.

Løsningen her er dog heller ikke at gå ind og hæve budgettet. Ikke som en start i hvert fald. Der kan nemlig være flere steder hvor du nemt kan optimere.

Er budgettet for lavt i forhold til hvad der er muligt vil der stå “Begrænset af budget” i kolonnen status.

Jeg vil vise dig de 4 hyppigste årsager til at budgetloftet rammes, og samtidig give dig lidt hjælp til AdWords optimering, så du kan få mere ud af det samme budget.

Men først. Lad os lige se hvor mange eksponeringer du egentlig glip af.

Under dine kampagner skal du have tilføjet en ny kolonne. Det gør du under Kolonner -> Konkurrencemæssige metrics -> Mistet eksponeringsandel på søgenetværket (budget). 

Mistede eksponeringer budget.
Tilføj kolonnen “Mistet eksponeringsandel på Søgenetværket (budget)” under dine kampagner for at se hvor mange visninger du går glip af.

Dette tal viser, hvor mange procent af det samlede antal eksponeringer på en dag som du går glip af, når dit budget er for lavt.

Hvis du går glip af for mange eksponeringer, vil dit datagrundlag blive for tyndt. Og så kan du lige så godt bruge dit annoncebudget i lokalavisen, for den vigtigste fordel ved online markedsføring – at det er datadrevet – ryger nemlig.

Så lad os få trimmet din AdWords konto nu.

#1: Fleksible søgeord bruger store dele af dit budget

De fleksible søgeord er rigtig gode, hvis du gerne vil nå meget bredt ud. Fleksible søgeord mathcer nemlig ikke kun søgeordsfraserne, men også synonymer. Og Google er ikke altid lige god til at matche de rigtige synonymer.

Det betyder, at hvis du ikke overvåger dine fleksible søgeord meget nøje, så vil du få en masse irrelevant trafik ind. Trafik som tærer af dit budget, og som ikke giver dig salg eller henvendelser.

Mine abefalinger:

Hvis du gerne vil bruge tid på at gennemgå og optimere dine AdWords, så udbyg dine negative søgeordslister. Har du ikke så meget tid, så vil jeg anbefale dig at holde dig fra de fleksible søgeord og nøjes med eksakte, sætning eller måske modifikator til fleksible søgeord.

Læs mere om de forskellige søgeords typer her.

#2: Du bruger for mange short tail søgeord

Et short tail søgeord er en søgefrase som typisk består af et eller max to ord. Brand navne som Nike og Adidas, er f.eks. short tail søgeord. Det er kategorier som f.eks. løbesko og cylektøj også. Titler som revisor, tømrer eller frisør er også short tail. Lige som service ydelser som bogholderi eller mit eget søgemaskineoptimering.

You get the picture.

Short tail søgeord er brede. Ment på den måde, at der kan være 117 årsager til at folk kun søger med et eller to ord. Og kun få af disse årsager fører til køb eller handling.

Min anbefaling:

Bruger du short tail søgeord med søgeordstypen eksakte, så kig på om antallet af konverteringer. Har du omsætningstal i AdWords eller e-handelssporring i Analytics, så kig også på din omsætningen. Hvis ikke antallet af konverteringer eller omsætningen retfærdiggører søgeordets omkostning, så sæt søgeordet på pause.

Bruger du short tail søgeord med søgeordstypen sætning, så skal du selvfølgelig også kigge på konverteringer og omsætning. Men kig også på hvilke søgetermer der egentlig tricker søgeordet.

Det gør du under fanen Søgeord -> Oplysninger -> Søgetermer -> Alle:

Søgeordstermer
Hvis du klikker dig ind under søgeordstermer vil du få vist en liste over de egentlige søgeord som brugerne har benyttet.

Gennemgå listen og tilføj evt. eksakte søgeord med mange visninger og tilføj de søgeord som er irrelevante til din negative søgeordsliste.

#3: Du byder for højt på enkelte søgeord

Jeg har set flere brancher, hvor man byder søgeordene så højt op, at omkostningerne per salg eller henvendelse bliver højere end selve omsætningen.

Nogle gør det helt bevidst, fordi de er i en branche, hvor kunden har en høj livstidsværdi. Det kan f.eks. være i brancher med abonnementsløsninger, medlemsskaber eller løbende aftaler. Her kan du ofte tillade dig at sætte penge til ved det første salg.

Andre gør det af uvidenhed og fordi de kun har fokus på at have top placeringerne frem for rentable kampagner. Dem skal du passe på. Det er en giftig strategi.

Min anbefaling:

Kig på om du kan øge livstidsværdien af din kunde. Kan du få kunden på et nyhedsbrev og sælge noget igen om 1, 3, 6 eller 12 måneder, så kan du fortsat måske godt tillade dig at byde højt på søgeord, og have mindre avance eller måske negativ avance på første salg.

Kan du ikke forøge livstidsværdien, så bør sæt budet ned. Hav ikke fokus på, at du får en lavere placering. Hav fokus på at dine omkostninger og din indtjening skal hænge sammen. Og kan du stadig ikke det med en lavere placering, så pauser du søgeordet.

#4: Dit geografiske område er for stort

Er du håndværker, teknikker eller i en anden branche, hvor du kører ud til dine kunder og arbejder, så kommer det her måske som en overraskelse for dig:

Du vil køre længere for en opgave, end dine kunder vil have at du gør. 

Med det mener jeg, at hvis en bruger søger efter en håndværker i Roskilde, så han have en håndværker fra Roskilde. Han er som udgangspunkt lige glad med håndværkere fra Greve, Frederikssund eller Ringsted.

Dermed ikke sagt at du ikke kan have kunder i andre byer end din egen. Men de kunder er ofte blevet henvist af tidligere kunder eller andre fra dit netværk.

Er du i en branche hvor kunden kommer fysisk til dig, som det er for tandlæger, frisører eller terapeuter, så vil kunden heller ikke komme til dig udenbys fra, med mindre han har søgt det aktivt, eller kommer jævntligt i din by.

Når brugeren lander på din hjemmeside efter en geografisk søgning, så kigger han nemlig ret hurtigt efter din adresse, for at se om der er et match. Er der ikke det, så smutter han ofte hurtigt igen, og så har du tabt penge på et irrelevant besøg, der har brugt af dit budget.

Under Dimensioner -> Visning -> Geografi kan du se hvilke byer der konverterer bedst (og værst):

Dimensioner - geografi
Under Dimensioner -> Visning -> Geografi kan du finde ud af hvor godt de forskellige byer konverterer.

Min anbefaling:

Overvej meget nøje om kunden er villig til at bruge dig, selvom han ikke kommer eller bor i den by du kommer fra.

Overvej evt. at lave nogle landingssider specifikt til de bynavne du vil annoncere på. Det vil sige, er du håndværker i Roskilde, men ønsker kunder fra Greve, så lav en landingsside kun for dem som søger på eller befinder sig i Greve. Gør dem trykke ved at kontakte dig. Fortæl at du har hjulpet andre fra Greve, og at geografien ikke har været en hindring for et godt stykke arbejde.

Læs også: Sådan konverterer du besøgende til kunder.

Det gør selvfølgelig ikke dit budget mindre, men det gør det mere lønsomt, og så kan du med ro i maven øge det.

Endelig, så kan du også overvej kun at annoncere i den by eller kommune du kommer fra.

Klar til at øge budgettet?

Når du har fjernet alt hvad der er irrelevant, så kan du trygt øge budgettet. For så ved du, at jo flere penge du bruger på AdWords, jo flere kunder får du også.

Er du klar til det?

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke