Derfor er Google Local Carousel og Knowledge Graph for lokale virksomheder interessant


Der er rigtig gode nyheder på vej for virksomheder der henvender sig til lokalsamfundet. Google har nemlig netop rullet deres Google Local Carousel eller Knowledge Graph karrusel for lokale virksomheder ud i USA og England, og har sagt at den også er på vej på andre sprog.

Men hvad betyder det?

Som sagt er det kun i USA og England denne opdatering er rullet ud. Men jeg har fremprovokeret den på en dansk søgning så du kan se hvordan det kommer til at se ud.

Sådan ser en søgning på restaurant roskilde ud i dag:

google-restauranter-roskilde

Men med Google Local Carousel vil søgningen i fremtiden komme til at se således ud:

Som du kan se bliver de lokale virksomheder meget mere synlige med billederne på den sorte baggrund.

I det gamle søgeresultat var der typisk kun op til 7 lokale virksomheder. I det nye vises alle på en lang række virksomheder og du kan nemt browse gennem dem ved at bruge pilen til højre. Dvs. man vil langt nemmere vil kunne vurdere de virksomheder – i dette eksempel restauranter – som ligger uden for skærmen.

De kommer også frem på lidt mere specifikke søgninger. Her er det søgningen sushi roskilde:

local-knowledge-graph-sushi-roskilde

Bemærk i øvrigt hvor mange københavner sushier der også vises.

De billeder som vises i karrusellen, er de profilbilleder som virksomhederne bruger på deres Google+ Local sider. Det giver altså rigtig god mening at lægge et flot og skarpt billede på Google+ profilen, som giver brugerne lyst til at besøge virksomheden.

Endelig er det også værd at nævne at karrusellen skubber eventuelle Adwords ned ad. Det kan du f.eks. se på dette screenshot hvor jeg har søgt på restaurant new york:

local-knowledge-graph-new-york

Hvilke brancher virker Google Local Carousel for?

Google har meldt ud at det i første omgang kun er muligt når du søger på restauranter, barer og andre lokale virksomheder. Hvad de konkret mener med lokale virksomheder i denne sammenhæng, ved jeg ikke helt præcist endnu.

Jeg har testet med søgninger som pizza, sushi, hotel og supermarked og her kommer den lokale knowledge graph karrusel frem. Men på søgninger som tandlæger, kiropraktore og håndværkere, som normalt vil gå under betegnelsen lokale virksomheder, kommer den endnu ikke frem.

I USA har Mike Blumenthal, som er en af de største navne inden for local search, fundet over 300 søgeord som viser Google Local Carousel. Jeg er sikker på vi kommer til at se stort set samme søgeord trigge Google Local Carousel i Danmark. Dog skal der minimum være 5 virksomheder på Google Local+ før den vises.

Du kan faktisk allerede nu teste om din branche vil få vist den når den kommer til Danmark. Gå ind på Google og lave en søgning hvor der normalt kommer lokale resultater frem. Herefter tilføjer du parametrene &gl=us&hl=en til URL’en. Nu vil Google opfatte dig som værende på Google i USA og vise dig karrusellen.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke