Undgå at Google opfatter din nye hjemmeside som flytterod


Du synes din hjemmeside trænger til et friskt pust, en ansigtsløftning eller et redesign. Det kan også være ønsker du bedre redigeringsmuligheder til din hjemmeside, og vil gerne have flytte hjemmesiden over på helt nyt CMS.

Disse tiltag gør du for at få flere henvendelser fra din hjemmeside. Men hvis ikke du gør Google opmærksom på visse ændringer risikerer du at miste vigtig trafik fra søgemaskinerne.

Forestil dig dit favorit indkøbscenter har bygget om

På vej hjem fra arbejde kan du lige nå et par indkøb, og kører du forbi Super C, et indkøbscenter som du har været i mange gange før. Da du ankommer til Super C, ser du at indgang Øst, som du plejer at bruge er lukket. Du kører rundt om centeret, og ser at indgang Nord ligeledes er lukket. Endelig finder du en parkeringsplads tæt ved hovedindgangen som du går ind af.

Da du træder ind i centeret ser du at de har bygget helt om. Der hvor hi-fi butikken lå ligger nu en tøjbutik, og der hvor chokoladeforretningen lå ligger nu en legetøjsbutik.

Infostanderen er ikke til meget hjælp – der står: Vi har flyttet rundt på centeret, og arbejder på at få opdateret vores vejviser.

Med en så stor ombygning vil du ikke vide om alle de vante butikker stadig er til stede i centeret. Du er nød til at gå alle centerets gange igennem for at finde ud af hvor butikkerne nu ligger, og det kræver nogle besøg til centeret før du er helt opdateret.

Sådan ser Google på din ombygning

Forestil dig at indkøbscenteret Super C i virkeligheden er en hjemmeside der f.eks. sælger billedrammer.

Lige som dig, kommer Google heller ikke altid ind af hovedindgangen (forsiden), men kan f.eks. vælge en kategorisiden alurammer (indgang øst). Da Google ankommer, får den at vide at siden ikke findes. Google elskede denne side, for der var mange der linkede til den og derfor måtte det  være nogle af markedets bedste  alurammer, derfor prøver den lige igen men får samme fejl.

Da Google ikke kan tillade sig at huske på gamle forhold, glemmer den alt om de gode alurammer og hvor meget de egentlig betød.

Google ved der også er en indgang ved svæverammer.  Men også her får Google at vide siden ikke findes, og siden om svæverammer lider samme skæbne som  siden om alurammer og glemmes af Google.

Google går nu ind via forsiden (hovedindgangen) og ser er det er sket mange nye tiltag. For at få et hurtigt overblik, ser Google lige om der findes et sitemap (infostanderen) – men det er altså ikke klar endnu. Google er derfor nød til at gå hjemmesiden igennem fra ende til anden, via de links som forbinder siden. Da den ikke ved hvor mange sider der er på hjemmesiden, tygger den sig igennem af små bidder henover den næste tid. Det kan godt tage en uge, en måned eller længere tid.

Google finder efter noget tid nogle nye sider der handler om alurammer og svæverammer. Men da ingen linker til dem endnu, har de nok ikke den store værdi.

To små ting gør forskellen

Når du flytter rundt på adresse-strukturen (ændrer URLs) på din sider, skal du ikke bare gøre dine brugere opmærksomme på disse ændringer, men også Google. Dermed bevarer siderne den værdi og den tillid de har opbygget hos Google gennem tiden.

En adresse ændring kan f.eks. være at du flytter siden www.torbens-rammer.dk/alurammer.html til siden www.torbens-rammer.dk/produkter/alurammer.html.

Det er blot to ting du skal gøre for at hjælpe Google, dine brugere og i sidste ende dig selv:

  1. Sørg for at Google ved besked om hvor de nye sider er placeret, ved at laver 301 redirect fra de gamle adresser til de nye. Og her mener jeg alle adresser.
    Ved en såkaldt site-søgning på Google, kan du se hvilke sider de har indekseret. I Google skriver du således:
    site:torbens-rammer.dk
  2. Sørg for at upload et XML sitemap til din side. Google kan godt crawle igennem din menu struktur, men du kan lige så godt hjælpe robotten hurtigt på vej med et XML sitemap.
    Et XML sitemap kan enten sendes til Google via Google Webmaster Tools eller også kan du uploade det til din hjemmeside og definere placeringen i din robots.txt fil.

Uanset om du du har brugt tusindevis af kroner hos dit webbureau eller selv har brugt timer og dage på din nye hjemmeside, så gør dig selv den tjeneste at investere i de sidste små ting der gør at din sider bevarer deres PageRank og Google beholder forholdet til din hjemmeside.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke