5 nemme SEO opgaver du kan arbejde med i ferien


Når jeg spørger selvstændige eller marketingansvarlige om hvad de skal bruge de døde perioder til i ferien, så siger langt de fleste: At komme til bunds i bunkerne. Salget står altså bom stille og de har ikke noget andet at tage sig til.

Jeg håber ikke du har det på samme måde. Der er da ikke noget ved at rydde op, mens din konkurrent sidder med en kold drink og holder sommerferie. Brug da hellere tiden på at søgemaskineoptimere din hjemmeside og så du er klar til at tjene penge når dine kunder kommer hjem fra ferie.

Her er 5 SEO opgaver, som du selv kan arbejde med uden at være seo specialist.

1. Find gode søgeord i kunde e-mails

Var en af din sommeropgaver er at få ryddet op i dine e-mails?
Så håber jeg du ved, at e-mails fra kunder indeholder nogle værdifulde informationer om din virksomhed og dine produkter. Kunderne omtaler nemlig dig og dit produkt som andre kunder vil gøre det. De er altså ikke farvet af faglighed. For dem er der ikke noget der er indforstået.

Derfor kan du finde nogle rigtig gode søgeord i dine kunders e-mails. Skriv dem ned eller læg dem ind i et Excel ark så du har en god brutto liste at arbejde videre med.

2. Find tyndt indhold

Tynde sider, er sider som giver ingen eller meget lille værdi til den besøgende. Typisk er det sider med meget lidt tekst. Men det kan i princippet også være sider som er uforståelige og uoverskuelige. Du skal vide at Google slår hårdt ned på sider med tyndt indhold. De mener ikke tynde sider giver brugerne nok værdi.

I Google Analytics kan du få en idé til, hvor du har tyndt indhold. Kig efter de enkelte siders afvisningsprocent. De sider der har højst afvisningsprocent er dem du skal forbedre. Når du ser på siden så forestil dig, at du er en bruger der ser siden allerførste gang. Resten giver ofte sig selv.

3. Find døde links på din hjemmeside

Et dødt link betyder at du linker til en side som ikke eksisterer længere. Det kan enten være internt på din egen side. Men det kan også være en ekstern ressource, en guide, en producent eller leverandør.

Døde links er et signal til Google om at du ikke har styr på din hjemmeside. Sørg for at få fjernet dem eller link til et andet sted som handler om det samme eller noget beslægtet til den gamle.

4. Find nye linkmuligheder

Links til din hjemmeside giver linkjuice. Og linkjuice øger Googles tillid til din hjemmeside. På den måde gør du din hjemmeside mere relevant end dine konkurrenters hjemmeside, og du vil få de gode placeringer.

Linksne skal selvfølgelig være relevante og naturlige. Gode linkmuligheder kan f.eks. være hos dine kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Tænk kreativt og lav noget til dem, som giver dem ekstra lyst til at lave et link til netop dig.

5. Tilknyt Google Search Console

Hvis ikke du allerede har gjort det, så bør du tilmelde dit website til Google Search Console. Her giver Google dig – helt gratis – værdifulde info om din hjemmeside. Google sørger løbende for at diagnosticere den og fortæller dig hvis der er noget galt og hvad du kan gøre for at forbedre den.

Læs vores komplette artikel om SEO her.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke