Dit webbureaus mest fatale SEO fejl


Flere virksomheder kommer til mig fordi de har tabt omsætning efter de har fået et nyt website udviklet af et professionelt webbureau. Det er svært at forstå for det nye website er måske bygget på den seneste teknologi, er blevet lagt mere brugervenligt og meget mere salgsorienteret end det gamle website.

Problemet skal findes i deres placeringer på Google – eller rettere deres tabte placeringer på Google. Husk på at der er kun 10 pladser på side 1 af Google til de organiske søgeresultater.

Det er ingen tilfældighed at det er netop de 10 sider som har pladserne på side 1. Siderne har gennem tid opnået en vis værdi hos Google og Google ved hvilke søgeord disse sider skal ranke på og ejerne har arbejdet med SEO. Hvis én af siderne i top 10 ikke længere findes, så tager Google (i teorien) bare nr. 11 og flytter ind på nr. 10.

Lad mig forklare nærmere

Du får et (dygtigt) webbureau til at lave en hel ny hjemmeside til dig. Designet spiller. Navigationen spiller. Alt ser skide godt ud.  Siden er kommet over i et nyt SEO venligt CMS – så søgemaskineoptimeringen burde også spille. – Det gør den bare ikke.

For alle siderne på hjemmesiden (med undtagelse af din forside) har fået nye adresser uden at lede hverken brugere eller Google hen på de nye adresser. Det kunne f.eks. være siden om Svæverammer som før lå på www.torbens-rammer.dk/svaeve-rammer.html men nu er flyttet til www.torbens-rammer.dk/produkter/svaeve -rammer/

Den gamle adresse lå fint indekseret i Google, men Google vil selvfølgelig ikke have links i deres søgemaskine som ikke længere findes. Derfor begynder Google at fjerne alle de links som ikke føre nogle steder hen (sider som genererer 404 fejl).

Her er en statistik fra Google Webmaster Tools, som viser antallet af indekseret sider på et website. I vinters fik websitet et helt nyt design og nye adresser. Læg mærke til hvor mange sider der røg ud af indekset.

I marts måned var over halvdelen af de indekserede sider væk fra Google.

I september gik jeg i gang med websitet og fik rettet lidt op på skaden. Via Google Webmaster Tools trak jeg en liste ud med alle de 404 fejl som Google havde fundet. Og en efter en begyndte fik jeg redirected dem over på sider som eksisterede.

En lille øvelse med kæmpe værdi

Min kundes webbureauet havde enten glemt eller kender ikke den betydning det har når en hjemmeside skifter adresser. Og sådan er det desværre for rigtig mange webbureauer.

Det ærgerlige er at webbureauerne sælger deres produkt på at kunden vil opnå et større salg. Det vil kunden måske også hvis deres placeringer blev bevaret.

Med værktøjer som Xenu eller Screaming Frog vil de på få minutter kunne lave en liste over den gamle hjemmesides URL adresser.  Listen med de gamle URL’er trækkes over i Excel. Her laves en ny kolonne hvor man notere de nye URL’er.

Med de to kolonner kan der relativt nemt laves et redirect script, en .htaccess fil til Linux/Unix hostede hjemmesider, en UrlRewriting.config til Umbraco eller en IIS rewrite filter konfiguration til øvrige Windows hostede hjemmesider.

Gør du det inden, så bevarer dine nye sider et sted mellem 90-99% værdi hos Google.

Gør du det først når skaden er sket, skal der dels lægges et meget større detektiv arbejde i opgaven og dels har dine de-indekserede sider, tabt værdi hos Google, som vil tage lang tid at genvinde.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke