Få nemme links fra dine leverandører


»En søgemaskineoptimeret hjemmeside er ikke nok til at få gode placeringer i Google. Du skal også have nogle links.«

Når jeg siger det til mine kunder ligner de et stort spørgsmålstegn. Efter en dyb indånding spørger de: Hvordan får jeg links!?!?!

Lad mig fortælle dig om en metode som er lige til at gå til og som du kan begynde på allerede i dag!

Jeg er endnu ikke stødt på en virksomhed som ikke har haft en leverandør. Bare tag og kig på de virksomheder du har fået en faktura fra.

Disse leverandører har alle hjemmesider og hos mange af dem kan du få et link hvis du giver dem en anmeldelse eller en udtalelse om jeres samarbejde. Udtalelsen hjælper din leverandør med at skabe mere troværdighed over for nye kunder og linket hjælper dig. Det er ren win-win.

Det er ganske simpelt at komme igang.

Forberedelse og første kontakt

Lav en liste med alle dine leverandører og deres hjemmesider. Marker nu hvilke leverandører der har en sektion med referencer og udtalelser på deres hjemmeside. Det er dem du skal arbejde videre med og resten kan du tage på et senere tidspunkt.

Send dem nu en kort mail og sig du er glad for samarbejdet og at du gerne vil komme med en udtalelse.

Den kan f.eks. se således ud:

Hej <leverandør-kontaktperson>

Jeg vil gerne fortælle, at jeg er virkelig glad for vores samarbejde. Jeres <service> giver mig <udbytte>.
Det gør virkelig en stor forskel i min virksomhed.

Jeg kan se på jeres hjemmeside, at I har kundeudtalelser. Hvis I har brug for en ny udtalelse, vil jeg rigtig gerne komme med en om mine gode oplevelser.

Med venlig hilsen

<dit navn>

Det er vigtigt, at du nævner deres service eller produkt samt kort hvilket udbytte den giver dig. Formuler e-mailen i det sprog som du er vant til at kommunikere i med din leverandør.

I stedet for denne indledende e-mail kan du også give din leverandør et ring. Det virker i mange tilfælde bedre til at skabe den indledende dialog og det vil gøre det lettere at få nogle input til hvordan udtalelsen skal formuleres så I begge får maximalt udbytte.

Sådan skriver du en udtalelse

Når du skal skrive din udtalelse, skal du selvfølgelig søger for den er positiv og oprigtig. Du skal kunne stå inde for den også i fremtiden. Skriv den i et sprog som matcher det sprog de har på deres hjemmeside.

I udtalelsen skal du igen sørge for at skrive udbyttet. Det er nemlig dit udbytte der gør din udtalelse attraktiv på for din leverandør. Kan du sætte tal og værdier på udbyttet er det perfekt.

Sørg også for at skrive den i citatform og brug gerne jeg, vi eller os (brug helst jeg hvis du kan komme afsted med det). Afslut med dit navn og din hjemmeside adresse.

Links fra leverandørens referenceside

Hvis din leverandør ikke benytter sig af udtalelser men blot referencer så kan du i mange tilfælde nøjes med en enkelt e-mail. Den kan skrives sådan:

Hej <leverandør-kontaktperson>

Jeg vil gerne fortælle, at jeg er virkelig glad for vores samarbejde. Jeg kan se I har listet en række referencer på jeres hjemmeside. I er mere end velkommen til at linke til mig som reference, og I må hellere end gerne henvise kunder til mig så vi kan tage en uddybende snak om mit udbyttet af jeres service. Den gør en stor forskel i min virksomhed.

Med venlig hilsen

<dit navn>

I nogle tilfælde spørger leverandøren om et link retur. Det sker sjældent hvis der er tale om en service-leverandør, men ofte hvis der er tale om en produkt-leverandør. Der er mange meninger om den slags gensidige links (som også kaldes reciprocal links). Men hvis din leverandør linker fra en underside til din forside, og du linker fra en underside til leverandørens forside eller underside, så er det en ganske naturlig linkudveksling som du ikke skal frygte.

Opsummering

Du behøver altså ikke være SEO ekspert for at få links. Links fra leverandører og dit netværk i øvrigt, er et rigtig godt sted at starte din linkbuilding. Det kræver nogle gange lidt kreativitet, men det har du jo allerede. Du er jo en iværksætter, ikke?

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke