4 ting du ikke skal bekymre dig om, når du bygger naturlige links


Links der peger ind på din hjemmeside er toppen. For det er links, der flytter dig fra de bagerste sider af Google og op i toppen.

Men links er blevet en handelsvare. De kan købes i antal. I forskellige kvaliteter. De kan skabes hurtigt og automatisk. Og de kan produceres billigt.

Det blev Google ualmindeligt trætte af, så i 2012 søsatte deres Penguin update, som kort fortalt straffer hjemmesider med unaturlige links.

Derfor taler linkbuildere i 2015 rigtig meget om at bygge naturlige links. Og man taler om, hvordan man får ens linkbuilding se naturlig ud.

Ja, du læste rigtigt. Man forsøger at få det til at se naturligt ud.

Men hvis man har behov for at få det til at se naturligt ud, så er det jo ikke naturligt længere. Vel?

Så lad mig gennemgå de 4 ting, som jeg ved du ikke bekymrer dig om, når du bygger links naturligt, men som den unaturlige linkbuilder går op i.

1. Skaf links fra forskellige IP adresser

Hvis man selv fremstiller links fra egne hjemmesider, så vil der nok være en ret lille variation af, hvilke webservere man bruger. I hvert fald hvis du er uforsigtig.

Hos nogle webhosts kan man nemlig lægge lige så mange domæner og dermed hjemmesider man vil, på det samme webhotel. Hos andre er der en begrænsning på måske 5 eller 10 domæner. Men når man lægger ens egne “link-hjemmesider” på det samme webhotel, så ligger de også samme webserver og dermed samme IP adresse.

Køber man flere webhoteller, men hos den samme udbyder, så vil webservernes IP adresser være forskellige, men de vil måske ligge inden for de samme IP-ranges og man vil også kunne se, at det er den samme udbyder som ejer IP adresserne.

Altså en meget lille variation af webservere.

Naturlige links kommer jo fra forskellige hjemmesideejere og dermed helt naturligt fra forskellige webservere og IP adresser.

2. Få en naturlig fordeling mellem dofollow og nofollow links

Nofollow er en attribut, man sætter på et link for at fortælle søgemaskinerne, at de ikke skal overføre linkjuice eller pagerank til den side der linkes til.

Links uden denne attribut overfører til gengæld linkjuice (disse links kalder man ofte for dofollow, selvom der ikke er en attribut der hedder dofollow).

Nofollow links bruges ofte på links i blog-kommenterer, i forums eller på sponsorerede links.

En linkbuilder vil nok sige til dig, at du også skal huske at få en god portion nofollow links.

Men lad os prøve at kigge på et par linkprofiler.

Stylepit:

Fordelingen af links hos Stylepit.
Fordelingen af links hos Stylepit.

Zalando:

Fordelingen af links hos Zalando.
Fordelingen af links hos Zalando.

Amazon:

Fordelingen af links hos Amazon.
Fordelingen af links hos Amazon.

Ifølge Ahrefs.com, som er et linkanalyseværktøj, har Stylepit og Zalando så få nofollow links, at de afrundet svarer til 0% af deres links. Men kigger vi på Amazon, så har de til gengæld 14% nofollow links.

Sidst jeg tjekkede, der lå både Stylepit og Zalando temmelig godt placeret i Google på nogle meget konkurrenceprægede søgeord. Det gjorde Amazon også. Så hvad er naturligt?

Jeg håber, du kan se idiotien i at gå op i det her.

Der er ingen grund til at bygge nofollow-links blot for nofollow-linkets skyld. Men du bør, som naturlig linkbuilder, engagere dig på de blogs hvor din målgruppe også er, eller på blogs hvis emner komplimenterer det du laver. Det øger bevistheden om dig og gør dig til en autoritet på et eller andet niveau. Og så opstår der automatisk flere muligheder for naturlige links.

3. Få links af forskellig type og kvalitet

“En naturlig linkprofil skal indeholde mange forskellige former for links, f.eks. fra pressedækning, blogs, forums, kommentarer på blogs, linkkataloger og meget andet” siger nogle SEO folk.

Selv samme vil påstå, at du skal forsøge at få links af forskellig kvalitet – også lav kvalitet. Det kan f.eks. være fra ligegyldige linkataloger eller blogs som, hvis du kradser lidt i overfladen, er helt uden besøgende – lige bort set fra administratoren af websitet når han eller hun skal lægge en ny spam-artikel på.

Men tror du virkelig, at Google kigger på, om du har nogle dårlige links?

Tror de gider at bruge ressourcer på den slags?

Eller tror du mere, at det er en dårlig undskyldning for, at dit SEO bureau er løbet tør for linkbuildingideer?

Brug nu din tid og dine penge på at få gode og relevante links.

4. Sørg for at variere ankerteksterne

Ankerteksten, altså det klikbare i et link, fortæller søgemaskinerne, hvad den side man linker til, handler om. Derfor er det godt, når links der peger ind på din hjemmeside, bruger et af dine søgeord i ankerteksten.

Men det er selvfølgelig nemt at manipulere med. Og derfor kigger netop Google Penguin updaten på ankerteksten. Bruges dit søgeord for mange gange, så ringer alarmklokkerne hos Google.

Derfor vil mange linkbuildere sige til dig, at du skal huske at variere din ankertekst. Det vil sige bruge ord som klik her, læs mere her eller måske bruge URL’en som anker tekst.

Men hvis du får links naturligt, så kan du jo ikke styre, hvad andre bruger af ankertekst. Det kan jo sagtens tænkes, at de fleste bruger dit søgeord.

Det her skal du dog bekymre dig om som naturlig linkbuilder

Så selvom du har bygget en naturlig linkprofil, så skal du stadig være opmærksom på de unaturlige links. Der findes mennesker, som har til hensigt og ødelægge andres forretning med det man kalder negativ SEO. Jeg vil ikke gå i dybden med negativ SEO i dette indlæg, men kort for talt foregår det typisk ved, at man laver en hel bunke unaturlige links mod den forretning eller hjemmeside man ønsker at ødelægge.

Og det er dét du skal være OBS på.

Det addresserer Matt Cutts fra Google i denne video:

I Google Webmaster Tools kan du løbende holde øje med de links som du får, for at se om der foregår noget unaturligt. Det gør du under Søgetrafik > Links til dit website.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke