Kan SEO garantere dig topplaceringer i Google?


Garanteret resultater med SEO

Ville det ikke være fantastisk hvis du vidste, at du var garanteret topplaceringer i Google ved at søgemaskineoptimere din hjemmeside? Og lige så fantastisk hvis du vidste at topplaceringen ville vare for evigt?

Desværre hænger det ikke sådan sammen. Næsten uanset hvad du foretager dig er der sjældent nogle garantier.

Eksempel: FC Barcelona, et af verdens bedste fodboldhold har et mål om at komme til tops i alle turneringer hvert år. Men selvom de gennem hele året arbejder hårdt for at opnå målet og træner alle de rigtige ting, så er der ingen garanti for at de slutter i toppen. Det hænder at de bliver slået ud af Champions League eller taber mesterskabet til nogle af de andre dygtige fodboldhold i Spanien.

Det samme gør sig gældende inden for SEO. Der er ingen garantier for, om du kan opnå topplaceringer i Google fordi du enten selv udfører eller får nogle til at udføre SEO på din hjemmeside – også selvom du gør det helt rigtige efter bogen.

Google er i konstant bevægelse

Google har, ifølge deres eget udsagn, over 200 forskellige faktorerne som spiller ind – og disse algoritmer og faktorer ændre sig jævnligt. Dvs. det som havde en god indflydelse i går, behøver nødvendigvis ikke at virke i dag.

Et godt eksempel på det er Google Penguin update som vi første gang så i begyndelsen af 2012.Før Google Penguin, havde links og i særdeleshed linkets ankertekst kæmpe betydning for dine placeringer. Det kunne selvfølgelig manipuleres groft, så for at bekæmpe webspam har Google nu et filter (Penguin), som slår ned på den slags og straffer websites som har overoptimerede links.

Links har stadig en meget stor betydning for dine placeringer, men i dag skal du være meget mere varsom med, hvilke links du får til dit website.

Udover de skiftende algoritmer, er der også den faktor der hedder dine konkurrenter. Konkurrenterne er nok den vigtigste faktor når du skal kigge på hvordan dine potentialer med organisk søgemaskineoptimering er. De kan jo have brugt mange ressourcer, både tidsmæssige og økonomiske, på SEO og de kan optrappe deres SEO kampagner når de ser at du rykke på dig. Et godt eksempel på det er inden for min egen branche. Søger du på søgemaskineoptimering, vil de sider som ligger i toppen være sider som har skrevet om emnet i mange år.

Endelig er der personlige forhold som spiller ind. Et personligt forhold er f.eks. geografi. Søger jeg på fysioterapeut  mens jeg sidder i Roskilde får jeg ikke de samme resultater som hvis jeg søger på fysioterapeut når jeg sidder i Odense. Et andet personligt forhold er din søgehistorik som også kan spille ind.

Så du må acceptere at Googles indeks på rigtig mange måder er dynamisk. Men der er ingen grund til at kaste håndklædet i ringen af den grund, for du har jo noget mere at byde på end dine konkurrenter, ikke? Og det er det du skal bruge til at slå dine konkurrenter i søgemaskinerne.

Min leverandør garanterer altså top placeringer

men du kan sagtens støde på SEO firmaer som alligevel vil give dig garantier. Det kan f.eks. være pakket ind som no-cure-no-pay seo hvor du kun betaler for ydelsen, hvis du rammer side 1, top 5, top 3 ja nogle gange førstepladsen.

Det lyder jo som en god deal, men vær alligevel varsom med dem og selv Google skriver: “Ingen kan garantere en placering som nr. 1 på Google”.

Du skal være varsom fordi der er utroligt mange metoder, som på kort sigt ser ud til at virke, men på lang sigt kan være katastrofale for dig. Den tidligere omtalte linkspam er en af disse metoder som virker på meget kort sigt, men som Penguin slår hårdt ned på. Derudover kan disse garantier være stillet på søgeord som reelt set ikke har nogen værdi for dig.

Det kan selvfølgelig også være at din leverandør snakker om Google Adwords. Her er det nemmere at stille garantier, fordi du betaler dig fra de gode placeringer. Sørg for at sætte dig ind i forskellen mellem SEO og Google Adwords og sørg for at din betalte annoncering er rentabel.

Sæt dig et mål

Nu ved du lidt om hvilke mekanismer der spiller ind, og du kan nok godt sætte dig ind i at det er umuligt at give en garanti.

I stedet kan du sætte dig et målsætning og den målsætning kan du så sætte nogle forventinger til.

Ligesom al mulig anden markedsføring, skal du starte med at kigge på dine potentialer og muligheder og ud fra dem udarbejde en målsætning.

Dit ultimative mål er selvfølgelig at få trafik som konvertere (sælger). Vær dog opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke er SEO konsulenten, der har til opgave at få trafikken til at konverterer i sidste ende. Han bør dog kunne se og advare dig, hvis  konverteringsgraden ikke er god nok, og byde ind med ideer til forbedringer eller henvise til nogen som har speciale i konverteringsoptimering.

Nogle af de ting du bør opsætte mål for er dine placeringer. Hvilke søgeord er det? Skal de bevares eller forbedres og i så fald hvor meget? Du kan have mål for din trafik fra organiske søgeresultater. Hvor meget mere vil du have ind? Du vil måske have mulighed for at skrue ned for dit Adwords budget, for at flytte trafikken over til den organiske del. Der er mange målepunkter (KPI’er) du kan arbejde med.

Når du skal udarbejde din målsætninger i samarbejde med din leverandør, så sørg for at den udarbejdes efter S.M.A.R.T. modellen:

  • S – Specifik
  • M – Målbart
  • A – Ambitiøst
  • R – Realistisk
  • T – Tidsbestemt

Der findes nogle lidt andre fortolkninger af smart-modellen, men ovenstående fungerer ganske fint i forhold til at målsætte SEO.

Hvis ikke du føler dig i stand til at udarbejde en målsætning for din søgemaskineoptimering, så bør du købe dig til assistancen hos din SEO konsulent. Sørg for han kender din forretning og at han ved hvor stort budget du har til rådighed. Budgettet er vigtigt fordi han her kan give dig et kvalificeret bud på hvad du kan forvente.

Hav en plan

Inden du går i gang med søgemaskineoptimering, så sørg for at du som minimum har en overordnet plan. Igen er det noget du kan få hjælp til af din SEO konsulent. Du behøver ikke sætte dig ind i alle de tekniske elementer, men spørg ind til processerne så du ved hvad de betyder og hvorfor de er vigtige.

Jo mere du forstår processerne og jo mere du kender til din egen virksomhed og dine kunder, des nemmere har din SEO leverandør ved at skabe rentable og gode resultater.

Jeg håber du har fået en forståelse for hvorfor garantier ikke holder i SEO branchen, og har du spørgsmål, så skal du som altid være velkommen til at bruge kommentarfeltet nedenfor.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke