Hvad koster SEO?


Hvad koster søgemaskineoptimering? Det er et spørgsmål, vi får stort set hver gang, vi snakker med en ny kunde. Og med god grund. Prisen er jo relevant i en hver form for samarbejde.

Hvad er SEO?

SEO optimering er ikke gratis – heller ikke hos os

Først og fremmest så arbejder vi ikke gratis. Og det er vi nødt til at sige, for vi får utroligt mange mails eller beskeder fra folk som lige har et SEO spørgsmål. Det er meget smigrende og vi sætter stor pris på, at folk har tillid til vores kompetencer, men selvom vi gerne vil være GO-Givere, så kan vi desværre ikke tilbyde 1-til-1 rådgivning gratis. Vores rådgivning er vores vare. Vores produkt.

Hvad koster SEO?

Priserne på SEO kan typisk inddeles i disse kategorier:

  • SEO-abonnementer og -retainere
  • Analyser og projektarbejder
  • Rådgivning og kurser

Priserne på SEO-abonnementer og retainere spænder meget bredt fra 500-100.000 kr. om måneden. Det ER en jungle for dig, hvis ikke du ved, hvad du køber. Vi vil dog gerne advare mod at købe for billigt. Køber du for billigt, skal du ikke regne med, at metoderne overholder Googles retningslinjer.

Vær opmærksom på at SEO er løbende arbejde. De fleste SEO-bureauer tilbyder løbende aftaler således, at der arbejdes med søgemaskineoptimeringen hver måned.

Hvad disse aftaler indeholder kan være vidt forskellige. Nogle bureauer nøjes blot med at sende en rapport en gang om måneden – og så er det lige som det. Nogle bureauer arbejder på et strategisk og rådgivende plan, og så er der bureauer som også arbejder på et mere taktisk og eksekverende plan.

Analyse og projektarbejde afregnes typisk på timepriser, selve prisen afhænger så af mængden af arbejdet samt timeprisen selvfølgelig. Dette svinger også meget fra bureau til bureau.

Rådgivning, undervisning og kurser kan skrues sammen på utroligt mange måder. Skal du bare have et grundlæggende SEO-kursus som klasseundervisning, kan du sagtens finde det til en 5.000 kroner. Det kan være en god start, men det som virkelig rykker er løbende rådgivning, som tager udgangspunkt i netop din situation.

Hvad koster SEO hos Skjoldby & Co?

Vores mindste SEO-aftale ligger på ca. 5.500 kr. om måneden og indeholder primært SEO rådgivning.

Har du brug for der også bliver genereret indhold – og det har de fleste – så skal du nok op i en 10-15.000 kr. om måneden. Vores SEO kernekunde hos os hyrer os typisk 1-3 arbejdsdage om måneden til at rådgive og eksekvere på SEO.

Er SEO en god investering?

Når du arbejder med SEO – og det er uanset om du gør det selv eller om du outsourcer til et SEO firma – skal du være opmærksom på, at investeringen først tjener sig hjem over tid. Hvor lang tid der går er individuelt fra branche til branche samt hvor langt du er med SEO. Men det er ikke ualmindeligt at der kan gå 6-12 måske længere tid før omsætningskurven krydser investeringskurven.

Hvad koster SEO - priser på søgemaskineoptimering

Her ses en typisk graf over investeringen kontra omsætning på SEO. På Y-aksen har vi kroner og på X-aksen har vi tid.

Vores priser på SEO

Alle vores priser bygger på, hvor mange timer vi skal bruge på den konkrete opgave og vores timepris ligger mellem 950- 1.150 / time ex. moms afhængigt af aftaletypen. Det kan så variere afhængigt af, hvem hos der skal ind over projektet. Her spiller erfaring og anciennitet en rolle.

Når timeprisen står alene, siger den dig nok ikke så meget andet end, at den hverken er i den billige ende eller i den dyre ende.

Når det er sagt, så arbejder vi sjældent i enkelt stående timer. Det er i langt de fleste tilfælde sammenhængende timer for at bevare et godt flow og være mest mulige effektive til gavn for vores kunder.

SEO priser

Hvor meget søgemaskineoptimering der skal laves, er individuelt fra virksomhed til virksomhed og fra branche til branche. Det er typisk din branchens konkurrence samt dit websites tilstand der afgører, hvilke SEO opgaver der skal udføres. Så selvom vi beskriver forskellige SEO pakker her på siden, så er de ofte individuelt tilpasset til den enkelte virksomheds behov og ambitioner.

Afhængig af den enkelte opgave har vi nogle forskellige afregningsmodeller. Dem forklarer vi længere nede på siden, så du kan få et bedre indtryk af, hvordan vi i fællesskab kan finde den rette model for samarbejdet.

Find dit budget

Når vi snakker med virksomheder om prisen på SEO, spørger vi ofte: Hvad er dit budget og hvad er din ambition?

Det er der mange der ikke ved, men det er et regnestykke du er nødt til at gøre dig nogle tanker om. Det vil være en kæmpe hjælp for dig selv, hvis du kender det. Så lad os prøve at finde ud af det nu.

Beskriv dine ambitioner for de næste 1-3 år. Hvor meget drømmer du om at omsætte? Og hvor mange salg/kunder kræver det? Og er det realistisk?

Dernæst, hvad er du villig til at betale for at opnå de ambitioner du har? Hvor meget af din omsætning, vil du betale til markedsføring? Skal du vækste meget, skal det måske være 30% eller mere. Skal du slet ikke vækste, men blot være status kvo ifht. ordre og kundetilgang, så er det måske 5%.

Hvis du aldrig har prøvet det her før, så behøver du ikke at komme med et helt præcist tal. Til at starte med, skal du bare have en idé om, hvad du har råd til, og hvornår din markedsføring, er en god forretning.

Løbende søgemaskineoptimering

 Langt de fleste opgaver vi løser, bygger på løbende aftaler. Disse varierer en del i størrelsen. Typisk arbejder vi i 2-5 dage om måneden, hvor vi optimerer, laver linkbuilding, digital PR, og overvåger vores kunders trafik og placeringer samt øvrige SEO opgaver.

Hvad der afgører mængden af arbejdet afhænger primært af tre ting:

1. Ønsker og behov
Først og fremmest afhænger det af, hvilke resultater du ønsker og hvad du har behov for. Resultater og behov hænger i høj grad sammen med konkurrencen i dit marked. Des hårdere konkurrence, des mere arbejde skal der laves.

2. Dine kompetencer og interesser
Dernæst afhænger det af, hvad du selv kan udføre. Er du rigtig god til at skrive SEO tekster og applerende sidetitler og metabeskrivelser og vigtigst af alt har tiden til det, så kan vi strikke samarbejdet sammen på den måde, at vi følger op på strategien, laver løbende linkbuilding og rapporterer resultaterne til dig.

Er dine kompetencer og interesser mere over i at få skabt omtale, så kan vi give dig nogle ideer til linkbuilding som du selv eksekverer på, mens vi hjælper med onpage søgemaskineoptimering og den løbende overvågning.

Er du bedst til at håndtere indkøb, kundeservice og support – ja alt det som driver virksomheden, så var det måske en idé at outsource hele søgemaskineoptimeringen til os.

3. Størrelsen af din hjemmeside
Endelig afhænger det også af hvor mange sider du har på din hjemmeside. En webshop med tusindvis af produkter tager selvfølgelig længere tid at optimere end en konsulent hjemmeside på en 15-20 sider.

Er der mange sider som skal optimeres kan det give god mening at sprede arbejdet ud over en længere periode og så starte med de sider som giver hurtigst resultater, eller måske størst avance. På den måde kan vi nemt tilpasse den løbende søgemaskineoptimering så den matcher dit månedlige budget.

Samtidig skal arbejdet heller ikke strække sig over for lang tid, da forrentningen af din investering så vil tage for lang tid.

SEO projekter

Vi har også opgaver hvor virksomheder betaler os alt lige fra 10.000-100.000 for projektorienterede opgaver.

Det kan f.eks. være en SEO analyse og strategi, som vi efterfølgende hjælper virksomheden med at eksekvere på, eller skræddersyet SEO undervisning eller tilsvarende. .

Vi gør os ikke i SEO ad hoc arbejde, f.eks. udbedring af SEO tekniske fejl, engangs-optimering af hjemmesider eller digital PR kampagner. Disse er for os altid en del af et fast løbende samarbejde eller en indledning til et løbende samarbejde.

Kurser

Vi afholder ikke længere åbne SEO-kurser, men der findes masser af andre udbydere. Et sådan kursus koster ca. 4-5.000 kr og varer en dags tid. Så her er vi nede på en halvering af vores timeprisFlere af vores kunder deltager faktisk på disse kurser for at lære, hvor de har deres styrker, og så hyrer de os efterfølgende ind for at udfylde hullerne.

Ønsker du at hyre os til et internt SEO kursus i din virksomhed eller i din forening, så tilbyder vi også disse. Bemærk at eventuel forberedelse kan variere og derfor bedes du kontakte os for en konkret pris.

Hvad-møder og hvordan-møder

Når vi holder kundemøder skelner vi mellem: Hvad-møder og hvordan-møder.

Et hvad-møde er et salgsmøde, hvor vi afdækker dit behov. Vi stiller dig masser af hv-spørgsmål for at finde ud af, hvad det er du har brug for, så vi efterfølgende kan levere et tilbud til dig. De kan foregå over telefonen, på Google Hangout, hos os eller hos jer. Hvad-møder er selvfølgelig gratis.

Et hvordan-møde er et møde, hvor du får at vide hvordan du skal gøre. Altså et strategi- eller rådgivningsmøde. Du stiller os måske en eller flere problemstillinger, og vi rådgiver dig til hvad du bør gøre i situationen. Den slags møder foregår nogle gange på telefon eller Skype, og andre gange fysisk måske på vores adresse eller din. Rådgivningsmøder tilbydes som en del af et fast løbende samarbejde.

Stopper søgemaskineoptimering aldrig?

 I starten vil du skulle bruge meget tid på søgemaskineoptimering, men efterhånden som topplaceringerne kommer og overblikket over dine placeringer og dine konkurrenter bliver bedre, kan der i nogle tilfælde drosles ned på nogle af arbejdsopgaverne.

Men du bør aldrig helt stoppe med søgemaskineoptimering. Der er hele tiden ting der ændre sig i Google. Nogle gange er det algoritmerne. Nogle gange ændre Google i deres design, så du får flere eller færre muligheder. Og nogle gange begynder konkurrenterne at røre på sig.

Husk på at det er ikke anderledes end så mange andre ting i din virksomhed. Her er der også regler der ændre sig, markeder som flytter og konkurrenter som øger deres markedsføring.

Forskellen er dog, at du som virksomhedsejer vil du have svært ved både at drive din virksomhed samtidig med at have en finger på pulsen inden for søgemaskineoptimering.

For bureauer og andre der ønsker os som SEO underleverandør

Vi bliver jævnligt kontaktet af bureauer og lignende som gerne vil tilbyde vores ydelser til deres kunder. Den slags samarbejder ser vi meget relevante og de er meget velkomne.

Dog skal du lige være klar over præmissen:

  • Vi har behov for at have direkte kontakt til beslutningstageren hos slutkunden, så vi kan tage nogle hurtige beslutninger og kommunikationen bliver enkel og så smidig som mulig. Du bliver selvfølgelig informeret løbende og kan også sagtens være med på cc på al e-mail kommunikation.
  • Der skal være 100% gennemsigtighed. Det skal være tydeligt at vi er underleverandør. Det er helt op til dig om fakturering skal gå gennem dig eller om vi skal fakturere kunden direkte.
  • Vi tilbyder ikke pakkeløsninger, som du lige kan have med i paletten af muligheder. Hver virksomhed er unik og har et unikt behov. Løsningerne vi kan tilbyde, er som dem vi tilbyder vores egne kunder (læs evt. ovenfor). Men du er velkommen til at få nogle cirkapriser, så du har en indikation af, hvad de enkelte opgaver koster.
  • Vi tilbyder som udgangspunkt ikke bureaupriser, kickback eller andre former for rabatter. Vores priser er som beskrevet ovenfor. Du skal se samarbejdet, som en måde vi kan skabe merværdi for jeres kunde og for jer som bureau. Husk at vi får adgang til data og statistik, som ikke bare kan løfte kundens ROI, men også give jer mersalgsmuligheder. Henviser vi nogle af vores kunder til jer, forventer vi selvfølgelig heller ikke noget særligt retur. Fakturerer vi dig, kan du selvfølgelig lægge noget ekstra på vores pris.
  • Vi tager IKKE din kunde – med mindre du selvfølglig ønsker, at vi gør det.

Hvis du er enig i den præmis, så har du et loyal og dedikeret SEO bureau i os.

Få en pris på SEO-optimering

Vi håber du er blevet klogere på hvilke modeller vi kan bygge et samarbejde på, samt hvilke prislejer søgemaskineoptimering ligger på.

Hvis du vil have en mere præcis pris, så kontakt os. Så kan vi tage en snak om din forretning, dine ønsker og dit budget.

Fandt du artiklen interessant?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere digital marketing-tips i din indbakke

Relateret Indlæg:

SEO

SEO trends 2022

Hvad skal vores SEO-fokus være i 2022? Det har vi hos Skjoldby & Co forsøgt at forudsige, og det vil vi gerne dele med dig her. Vi kommer lidt ind på, hvad der skete i 2021 - og hvordan disse... Bliv mere inspireret

Leadinfo

Skjoldby & Co © 2013-2024 - Vi skaber nye kunder til B2B virksomheder med digital marketing
Salgs- og leveringsbetingelser - Cookie- og privatlivspolitik - Cookie samtykke