Derfor er UTM tracking guld værd i Google Analytics

Hvad er UTM tracking?

UTM tracking er ganske enkelt små bidder af informationer (også kaldet URL parametre), der tilføjes til et hjemmesidelink. Disse UTM informationer fortæller primært, hvor trafikken er kommet fra, samt hvorfor og hvordan den er kommet. Formålet med UTM parametre er at give Google Analytics (og DIG) en større og bedre forståelse af den trafik, som linket er med til at sende ind på en given hjemmeside.

Continue reading

3 ting du SKAL gøre i Google Analytics inden d. 25. maj (eller du mister værdifuld DATA)

I forbindelse med EU´s nye regulativ for beskyttelse af persondata, GDPR (General Data Protection Regulation), som træder i kraft fredag d. 25. maj 2018, er der mange ting, som du bør forholde dig til.Et af disse er Google Analytics, som stort set alle danske virksomheder anvender til tracking af trafik og adfærd på deres website.Lad os starte med de tre vigtigste opgaver, som virkelig begynder at brænde på!

Continue reading

Kom godt i gang med Google Data Studio

Hvad er Google Data Studio?

Google Data Studio er kort sagt et gratis værktøj fra Google til at visualisere dine data. Det kan f.eks. være data fra populære tjenester som Google Analytics eller Google AdWords. Men systemet understøtter også en lang række andre datakilder såsom DoubleClick, Google Sheets, MySQL, Search Console og YouTube.Google Data Studio hjælper dig altså med at omsætte dine mange data til flotte visuelle rapporter med f.eks. tidslinier, søjlediagrammer, tabeller og meget mere – også kaldet dashboards.

Continue reading

Sådan laver du den optimale Simplero Ecommerce Tracking

Det er en fantastisk følelse at se, at ens nyhedsbrev generer besøgende til ens website. Og se at ens SEO arbejde giver pote. At ens AdWords og Facebook annoncering giver mere trafik. Det er også en fantastisk følelse, når det hele resulterer i salg.Og kan du se i din statistik, hvilke af dine indsatser - nyhedsbreve, SEO, AdWords eller Facebook - der er årsag til salget, kan du skrue op for det der virker, og bruge mindre tid på det der ikke virker. Men bruger du det meget populære Simplero som platform til salg af dine digitale produkter, online kurser, fysiske kurser eller e-bøger, så har du måske et problem med at se, hvilke kanaler der egentlig står bag salget.Det er hamrende frustrerende! Sådan havde jeg det hvert fald, indtil jeg opfandt dette hack - som jeg vil dele med dig i dag.

Continue reading